סופריטו עוף תפוחי אדמה חצילים והרבה בצל מטוגן, בלי שום תבלינים! רק מלח ופלפל שחור, סופריטו הוא מאכל איטלקי בו מטגנים את הירקות מוציאים החוצה ואח"כ מחזירים חזרה לסיר. מה שעשיתי פה הוא טיגנתי את קוביות תפוחי האדמה והחצילים בשמן עמוק והוצאתי לרשת טיגון, אח"כ צרבתי את העופות עד להשחמה, קירמלתי בצל החזרתי חזרה את הירקות הוספתי מים מלח פלפל ובישלתי כשעה, התקבל צבע קרמלי עמוק בלי שום תבלין וזה מדהים וטעים במיוחד! תנסו בעצמכם. יש באתר עוד מגוון מתכונים לשבת קודש שתוכלו להכין בלי שום בעיה!
חותכים את תפוחי האדמה והחציל לקוביות בגודל בינוני (לא צריך לקלוף קליפה), מטגנים בשמן עמוק חם ורותח עד שהם מזהיבים יפה ומוציאים לרשת טיגון.
לסיר סוטאז' גדול קוטר 36 מוסיפים חצי כוס שמן מהשמן שטיגנו בו את תפוחי האדמה והחצילים ומחממים היטב, משחימים 12 שוקיים עוף עד לצבע זהוב שחום ויפה ומוציאים, מוסיפים 2 בצלים חתוכים לקוביות ומקרמלים עם כפית גדושה פלפל שחור גרוס וכף מלח.
ברגע שהם מקורמלים יפה מחזירים את תפוחי האדמה והחצילים המטוגנים ואת העופות הצרובים, מסדרים יפה, מוזגים 2 כוסות מים או עד לחצי גובה העופות, נותנים ערבוב בעדינות.
סוגרים מכסה ומבשלים כשעה או עד שהעוף כבר רך ונמס ומגישים על אורז לבן, אין פה שום תבלין וזה יצא לכם פשוט נפלא עם פיצוץ של טעמים!
מי שלא רוצה חציל יכול לוותר עליו. אפשר גם לרסס שמן ולטגן בנינג'ה אבל כל הטעם הוא בטיגון בשמן עמוק.