מרק תימני מתכון של סבתא שושנה ז"ל עם בשר עוף בצל תפוחי אדמה וכוסברה - מי שאוהב שיוסיף גם גזר אחד חתוך ל-2 כדי לקבל עוד קצת מתיקות, יש הנוהגים להוסיף כף קמח מעורבבת עם מעט מים שהמרק יהיה סמיך יותר אבל אני לא הוספתי, לרגישים לגלוטן אפשר להוסיף קורנפלור מעורבב עם מים ולקבל מרק סמיך. מדובר במרק פשוט ונפלא שיבוא לכם כמו כפפה כמנה ראשונה לפני הארוחה. תוספת נפלאה לארוחת השבת שאנחנו אוכלים בבית בכל שישי בקידוש. יש באתר גם מתכון לג'חנון תימני אסלי וכמובן גם לקובנה שושנים תימנית של סבתא שושנה ז"ל. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים מאוד.
מוסיפים לסיר רחב את העופות, מוסיפים מים חמים עד לכיסוי, מרתיחים את העופות ומוציאים את הקצף שהם מפרישים עד שהמים דיי נקיים. (אפשר לשלב גרונות הודו, כנפיים, ועוד חלקי עוף).
מוסיפים 2 כפות חוויאג', 5 כפות אבקת מרק (אם לא רוצים שמים מלח), חצי כף כורכום פלפל שחור גרוס ומלח לפי טעמכם האישי.
מוסיפים תפוחי אדמה קטנים, צרור כוסברה ובצל לבן שלם (יש כאלה שמוסיפים גם חתיכות גזר) ומערבבים. טועמים ומוודאים שהטעמכם לשביעות רצונכם מבחינת מליחות וכו'.
מביאים לרתיחה מנמיכים עוצמה ומבשלים כשעה שעה וחצי ואפילו קצת יותר עד שהעופות ממש רכים והמרק טעים.
מגישים לצד אורז לבן אפשר לשלב עם זה חילבה (לאמיצים בלבד..חח)
אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה למטה שמרו את הפוסט ושתפו לחבר, אוהב אתכם!
אפשר לשלב גזר במרק וגם כף קמח מעורבב עם מים כדי להסמיך אותו יותר. (או קורנפלור)