מרק שורבה או מרק שארבה חריף תקראו לו איך שבא לכם, מרק טריפוליטאי טעים שיתאים לכם כמו כפפה לימי החורף הקרים! שווה מומלץ וקל מאוד מאוד להכנה! במהירות הבזק תכינו את הרוטב / המרק, שימו מים לכמות שתרצו, ערבבו תוסיפו את הפסטה, בשלו אותה לפי הוראות היצרן והריי לכם מנה מופלאה! לא לשכוח לסחוט מעט מיץ לימון מלמעלה. אחלה מנה לארוחת צהריים, יש באתר עוד מגוון מתכונים למרקים נפלאים כמו למשל מרק ירקות עשיר שאפשר להכין בקלי קלות או מרק כתום סמיך ממכר, מרק אפונה טעים ועוד רבים וטובים! עקבו אחריי באינסטגרם המתכונים עולים לפני כל המקומות.
חותכים פלפל ירוק חריף וכותשים 8 שיני שום ומניחים בצד, בנתיים מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, ברגע שחם מוסיפים את הפלפל ומטגנים בעוצמת חום בינונית מספר דקות, אח"כ מוסיפים את שיני השום לטיגון קצר של עוד כדקה.
מוסיפים את רסק העגבניות המרוכז ומערבבים, מוסיפים כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה (או חריפה, או את שתי הפפריקות) ומערבבים, מוסיפים 1.5-2 ליטר מים חמים, מוסיפים את מחית העגבניות, מלח פלפל אבקת מרק (לא חובה) מערבבים היטב, מוסיפים כפית סוכר מערבבים טועמים ומתקנים תיבול אם רוצים.
מביאים את המרק לרתיחה וברגע שרותח מוסיפים 300 גרם פסטה ומערבבים, מבשלים לפי הוראות היצרן מוציאים ואוכלים, אם הפסטה "שתתה" לכם מהנוזל פשוט תוסיפו עוד מים ותקנו תיבול במידת הצורך, מגישים בקערה, סוחטים לימון טרי מלמעלה ומגישים, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק, זה יעזור :)
אפשר לוותר על אבקת המרק או לשים אחת פרווה, וללא מונוסודיום גלוטמט!
אפשר להוסיף פפריקה אדומה חריפה וצ'ילי חריף גרוס לאקסטרה חריפות.
מתכון מהמם, תודה !
כיף גדול!
תודה רבה על המתכון המעולה
תודה רבה