מתכון למרק קניידלך לפסח שאחרי שתתחילו לאכול ממנו לא תרצו להפסיק לאכול! טעים, עשיר, עם ירקות, שוקיים עוף, כרעיים, סלרי, פטרוזיליה, גזר, תפוחי אדמה, באמת מכל טוב! מרק עשיר! והפעם לא בישלתי את הקניידלך בנפרד ואז הוספתי למרק אלא הוספתי אותם ישר למרק כדי שיתבשלו בו טוב וישתו את הטעם של המרק. יש באתר עוד מבחר מתכונים לפסח שתוכלו להכין לערב החג או לחג עצמו ולחול המועד, שווה לנסות ולבדוק! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם! תהנו ואם אהבתם פרגנו בלייק :)
לסיר גדול ורחב תוסיפו שמן ומחממים, צרבו את חתיכות הבשר ותוציאו לקערה. תוסיפו לסיר 2 בצלים לבנים לרבעים טגנו מספר דקות השחימו והוסיפו את חתיכות העוף בחזרה לסיר, הוסיפו מים עד לכיסוי
תוסיפו 1 צרור פטרוזיליה, 3-4 ענפי סלרי (אפשר לקצוץ אותם גס ולהשאיר במרק), 2 שיני שום, מלח (לפי טעם) ופלפל. תוסיפו את שאר התבלינים: כפית שטוחה כורכום, כפית חוואיג', אבקת מרק ואבקת מרק בצל (אפשר לוותר עליהם). ערבבו היטב סגרו מכסה וביאו לרתיחה לכ-2 דקות, אח"כ הנמיכו עוצמה לעוצמה נמוכה-בינונית (4 באינדוקציה) ובשלו כ-45 דקות
לקניידלך: בנתיים לקערה שפכו כוס קמח מצה (נפח 250 מ"ל) וכוס מים חמים, ערבבו היטב ותנו לתערובת להתקרר כ-10-15 דקות. אח"כ תוסיפו רבע כוס שמן, 2 ביצים טרופות היטב, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ורבע כפית אבקת אפייה (תקפידו לשים אותה בסוף). תערבבו הכל היטב כסו ותכניסו למקרר לכ-30-60 דקות
אחרי כ-45 דקות תוסיפו למרק 2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות ו-4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גסות. בשלב הזה אפשר להוציא את כל צרור הפטרוזיליה החוצה מהמרק (ואם רוצים יכולים להוציא גם את ענפי הסלרי).
ניתן לבשל את הקניידלך בנפרד ואח"כ להוסיף למרק לדקה או שתיים
מלח פלפל לפי טעם אישי! את הסלרי ניתן לחתוך דק יותר למי שאוהב. מי שלא - יכול להוציא לגמרי.
מי שרוצה יכול לשפוך את מי המרק לקערה עם קמח המצה במקום המים החמים וכך לקבל טעם חזק יותר של המרק בקניידלך.