מרק לקוסקוס צהוב עם ירקות או מרק ירקות צהוב לקוסקוס אתם יכולים לקרוא לזה איך שבא לכם! מושלם לארוחת צהריים או כמנה עיקרית לערב שבת על השולחן לכל חובבי האוכל המרוקאי המסורתי ובכללי לכל מי שאוהב תבשילים ביתיים טעימים עם טעמים עמוקים המתכון הזה יהיה מושלם לכם! גם מתאים לימי החורף הקרירים! יש באתר מתכון לקוסקוס במיקרוגל תוך 10 דקות עבודה בלי בעיות ובקלי קלות! אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם ואם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים כדי לצפות במתכונים לפני כולם!
משרים את גרגירי החומוס עם מים ואבקת סודה למשך לילה שלם, אח"כ מסננים את המים שוטפים ומבשלים כ-30 דקות לריכוך ראשוני ומניחים בצד
לסיר גדול מוסיפים שמן ואת חתיכות העוף צורבים ומשחימים מכל צד (רצוי לסגור את מכסה הסיר שלא יעוף עליכם שמן) מוציאים לצלחת קטנה בצד
לאותו הסיר (בלי לנקות אותו) מוסיפים את הכורכום הפלפל והמלח (אפשר להוסיף גם אבקת מרק בצל ולמי שאוהב אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט) ומערבבים היטב עם חצי כוס מים רותחים, מגרדים את שאריות עור העוף שנדבקו ולא זורקים אותן! הן נותנות טעם! מערבבים היטב
מוסיפים את הירקות (אפשר קודם את הקשים ואחרי מחצית זמן הבישול את הרכים למי שלא רוצה את הירקות הרכים "מושיים"), את הכרעיים וגרגירי החומוס לסיר וממלאים מים רותחים עד לשלותרבע גובה הסיר (כ-2 ליטר בסה"כ עם חצי הכוס שהוספנו מקודם), אל תדאגו אם זה נראה לכם הרבה - נפח הירקות יקטן ויהיה עוד נוזל במים בעת בישול המרק
סגרו מכסה, תביאו לרתיחה ל-2-3 דקות ואח"כ תנמיכו עוצמה לעוצמה נמוכה ובשלו כשעה או שעה ורבע עד לריכוך הירקות (רצוי וניתן באמצע מדי פעם "להשקות" את העוף כדי שיהיה צהוב יפה, רצוי לטעום את המרק ולבדוק שאכן מספיק מלוח לכם.
מי שאוהב שיוסיף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי טעם
את הירקות הרכים ניתן להוסיף בחצי זמן הבישול (דלעת, סלרי, בטטה, קישואים, בצל)
ואבקת האפייה למה?
אבקת הסודה מרככת את גרגירי החומוס מהר יותר. גם לאבקת האפייה יש תרומה בבישול אך לא חובה. אפשר לבשל עם אבקת סודה.