מרק כתום סמיך פרווה טעים מושלם וממכר לחורף - אם אתם חובבי מרקים ואוהבים ירקות כתומים זה המרק המושלם עבורכם! עקבו אחר ההוראות תכינו ואני מבטיח לכם שלא תפסיקו ללקק את האצבעות! ואל תוותרו על הכרישה ועל תפוח האדמה הם מעולים במרק! יש לי באתר גם מתכון למרק אפונה מנצח, מתכון מושלם למרק לקוסקוס מרוקאי אסלי אורגינל וגם מתכון למרק עגבניות עם אורז בטעמים איטלקיים משובחים! יש באתר עוד מבחר מתכונים למרקים טעימים ומיוחדים.
מחממים בסיר רחב 2-3 כפות שמן זית, חותכים את הבצל והכרישה דק ומטגנים (רצוי גם במעמד הזה להוסיף את השום או כתוש או פרוסות ולטגן) עם מעט מלח עד להזהבה קלה, בזמן שהם מיטגנים להם חותכים את שאר הירקות לקוביות לא גדולות מדיי
מוסיפים את הבטטות והגזרים, את הדלורית (מקלפים חותכים ל-2 ומוציאים את הגרעינים), מקלפים את קליפת הדלעת חותכים לקוביות ומוסיפים, מקלפים תפוח אדמה אחד בינוני חותכים לקוביות ומוסיפים
מערבבים את כל הירקות עם הבצל הכרישה והשום המטוגנים על עוצמת אש בינונית ומוסיפים את התיבול: מלח פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה כורכום או פחות, חצי כפית אגוז מוסקט, מערבבים שוב הכל ומוסיפים מים עד לגובה הירקות או עד לשלושתרבע גובה הירקות, סוגרים מכסה מביאים לרתיחה לכ-2-3 דקות אח"כ מנמיכים לעוצמה בינונית ומבשלים כשעה עד לריכוך הירקות
ברגע שכל הירקות מספיק רכים לוקחים בלנדר מוט וטוחנים בזהירות עד למרקם הרצוי, ניתן להוסיף עוד מים כדי שהמרקם יהיה יותר דליל, אני הוספתי גם שלושתרבע פחית חלב קוקוס כדי לתת עוד קרמיות וטעם למרק - ממליץ! ניתן לטחון גם במעבד מזון גדול ולהחזיר לסיר
הצעת הגשה: קערה עם המרק הכתום, קרוטונים פטרוזיליה ואם רוצים גם שמנת מתוקה (למי שלא רוצה חלבי שישים מעט קרם קוקוס או שמנת צמחית)
ניתן לוותר על קרם הקוקוס
לגרסה חלבית ניתן להוסיף שמנת מתוקה
מלח פלפל לפי טעם וגם רמת סמיכות המרק, אם סמיך תוסיפו עוד קצת מים או קרם קוקוס