מרק ירקות עם אטריות קטנות הוא המרק המושלם לחורף, מנחם, מפוצץ בטעם, מדוייק לימים הקרים והאפורים שפוקדים אותנו בשנה. תנסו להכין אותו ואם חסר לכם ירק כלשהו אז תשמיטו אותו אין בעיה, אבל המלצה שלי? תכינו אותו בדיוק ככה. יש לי באתר עוד מתכון למרק ירקות עשיר עם שיבולת שועל ופיצוץ של טעמים, מרק פטריות סמיך וממכר ועוד כל מיני מתכוני מרקים שווים לחורף שתוכלו להכין בקלי קלות! עקבו באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
חותכים את כל הירקות לקוביות, את שיני השום כותשים. מוסיפים לסיר מלבד חוץ מהקישואים (אותם חותכים גס יותר). מוסיפים לסיר עם 3 כפות שמן זית שמחממים מראש ומערבבים.
מוסיפים מלח כורכום פלפל שחור גרוס ואבקת מרק פרווה (למי שרוצה), מוסיפים צרור שמיר (מי שלא אוהב שלא ישים) ו-2 ליטר מים או ציר (ציר עוף ציר בקר או ציר ירקות) עד לגובה הסיר. בודקים את הטעם ואם צריך ממליחים עוד לפי טעם אישי. מביאים לרתיחה ומנמיכים לעוצמה נמוכה לכשעה.
אחרי כשעה מוסיפים 2 קישואים חתוכים גס כוס אחת של אטריות קטנות ומערבבים נותנים בישול של עוד כ-15-20 דקות ומגישים. המרק יהיה טעים יותר אפילו ביום שלמחרת.
אם חסר ירק כלשהו אפשר לוותר. לא קריטי. על אבקת המרק אפשר לוותר - יש גרסה פרווה.