מקלובה שווארמה עם בשר כבש פיסטוקים פטרוזיליה כרובית ותפוחי אדמה צ'יפסים נשמע לכם טוב? אני בטוח שכן, אין מצב שלא! עם אורז עגול, הרבה צבע והרבה טעם בסיר אחד, כל מה שאתם צריכים לעשות כתוב לכם מלמטה ולא אל תדאגו זה לא כזה מסובך כמו שאתם חושבים שזה, אתם צריכים רק סיר שמתאים לכניסה לתנור בקוטר 28. יש באתר גם מתכון לתהדיג אורז פרסי אחד אחד לכל חובבי האורז ותפוחי האדמה ועוד מתכונים לשבת המלכה לכל מי שמחפש דברים שווים להכין לשבת. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים. אגב יש באתר גם שפע מתכוני אסאדו מעולים לכל חובבי הז'אנר.
משרים 3 כוסות אורז עגול בהרבה מים כשעה או מספר שעות. אח"כ מסננים ושוטפים.
חותכים כרובית לפרחים, משמנים ואופים בתנור על 180 מעלות כ-30-40 דקות עד שהן מזהיבות יפה ומוציאים.
מקלפים וחותכים 2 תפוחי אדמה לצ'יפסים גדולים (או לעיגולים), מטגנים במחבת עם כמות שמן זית נכבדת עד שהם משחימים יפה ומוציאים, מחלצים מכמות שמן הזית כיוון שעם יתרת השמן נטגן את הבצל.
מטגנים 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות עד לקירמול ומוסיפים 500 גרם בשר כבש או בשר טלה טחון (20% ממנו שומן כבש) מפוררים אותו מטגנים בעוצמת אש גבוהה וכשהוא מוכן מוסיפים את התבלינים: גריל עוף, סומק, תבלין שווארמה, בהרט, כמון, מלח פלפל וחופן נכבד של פיסטוקים קצוצים (כ-5-6 כפות). מלח לפי טעם ומי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק לתערובת.
מוסיפים את האורז העגול השטוף והמסונן מערבבים מטגנים עוד מספר דקות ומוסיפים בסיום הבישול צרור פטרוזיליה קצוצה טרייה. מערבבים היטב וטועמים לוודא שאכן התערובת מלוחה וטעימה לכם, חסר משהו? תוסיפו!
בונים את המקלובה: בסיר עמיד לחימום בתנור שמים נייר אפייה עגול, מניחים את תפוחי האדמה שטיגנו, עליהם מתערובת האורז והבשר, הכרוביות האפויות, עוד תערובת אורז ובשר, עוד כרוביות וכך הלאה עד שמסיימים ואז מהדקים את זה. מוסיפים בעדינות 5.5 כוסות מים חמים
מעבירים לבישול בעוצמה גבוהה על הגז מספר דקות ואח"כ עוטפים בנייר אפייה, נייר כסף, עיטוף הרמטי ומכניסים לתנור על 200 מעלות טורבו לשעה, שעה ו-5 דקות. מוציאים והופכים, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה טובה.
אם לא אוהבים כרובית אפשר לוותר, כדאי לטעום לפני ולוודא שהתערובת מספיק מלוחה לכם שלא תצא לכם תפלה! אפשר להשתמש באבקת מרק, ניתן להחליף לאורז בסמטי ולשים כוס ושלושתרבע מים חמים על כל כוס אורז.
לא מכסים במכסה של הסיר ?
אם יש לך מכסה עמיד לחימום בתנור אז כן, תעשי כמו שעשיתי..