מעקודה או מחאמר - איך אתם קוראים לפשטידה המרוקאית הזו? תרשמו לי בתגובה למטה :) פרווה טעים וקל להכנה, ובזכות הסיר המיוחד שלא לא הייתי צריך להכניס לשום תנור ולא להתעסק עם שום נייר אפייה, המעקודה השתחררה לה בקלי קלות :) אחלה מנה לשבת בצהריים או לערב שבת מנה מנחמת מסורתית - אוכל מרוקאי שמוכר לעדה, כדאי לנסות להכין בבית אם אתם בקטע של פשטידות טעימות ושוות. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה מעבירים לקערה גדולה מועכים לפירה ומחכים שיתקררו מעט. מקרמלים בנתיים בצל לבן בינוני חתוך לקוביות.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אבקת מרק, כמון, כורכום, מעט מלח, שקית אבקת אפייה, חצי לימון סחוט פלפל שחור, את הבצל המטוגן, ואת פחית השימורים של האפונה והגזר מסוננת מנוזלים.
טורפים 10 ביצים בקערה נפרדת עד לבלילה אחידה ושופכים לקערה עם התפוחי אדמה המעוכים והתיבול, מערבבים היטב!
מחממים שליש כוס שמן זית בסיר שמפניה של מגנוס (קוטר 28) ומוסיפים את התערובת של המעקודה (לא צריך נייר אפייה ולא שום דבר) משטחים יפה כמו בסרטון נותנים לזה 2-3 דקות עוצמה גבוהה עם מכסה סגור ואח״כ מנמיכים עוצמה לנמוכה-בינונית לבישול של כשעה שעה ועשר דקות. אפשר לשים מגבת על המכסה שלא יצאו שום אדים.
סוגרים אש ומחכים קצת שתתמצק ותתייצב והופכים על כלי הגשה (גם הכלי הגשה היפה שבסרטון ממגנוס) 🥰
למי שאין את הסיר שמפניה המיוחד של מגנוס שישים נייר אפייה בתחתית וישמן כמו שצריך כדי ששום דבר לא ידבק. מי שלא אוהב אפונה יכול לוותר ומי שרוצה יכול להוסיף 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות למעקודה.