מתכון למעורב ירושלמי מנצח כמו בדוכני אוכל ברחוב או כמו של עד חצות שלא תישארו אדישים אליו - וכל הטעם בזכות תבלין אחד בלבד! תבלין "מעורב ירושלמי" של תבליני מימון שתוכלו למצוא בחנויות השונות, התבלין עצמו מרכיב בעצם את כל התבלינים שמעורב ירושלמי אמיתי זקוק להם! לא תצטרכו ללכת וללקט כל מיני תבלינים ולרקוח משהו שיצא לכם "ליד". לרשותכם המעורב הירושלמי המושלם! לעניין הכשרות כתבתי למטה איך התייחסתי להכשרת הבשרים אך כל אחד יעשה כראות עיניו! יש לי באתר עוד מתכונים בשריים נפלאים שתוכלו להכין בקלות כמו למשל שווארמה פרגיות בכיכר לחם שזה דבר מטורף בפני עצמו ובכללי כל המתכונים עולים לעמוד האינסטגרם שלי לפני כל המקומות!
חותכים 3 בצלים לבנים לרצועות דקות ומקרמלים בסיר רחב עם שמן זית ומעט מלח.
מכשירים על אש גלויה (צליתי על המנגל) את הכבדים והלבבות חצי בישול (לא לייבש! יש כאלה שחותכים את הלבבות ל-2 וגם את הכבדים לפני הצלייה) ומוציאים החוצה, את הכבדים חותכים לרבעים או לחתיכות קטנות. יש כאלה שמכשירים גם את הטחול אז תשימו לב ותבררו.
חותכים פלפל ירוק חריף ו-2 עגבניות מגי ורבע צרור כוסברה ומניחים בצד.
לסיר עם הבצלים שהתקרמלו מוסיפים את כל הבשרים: הכבדים הלבבות חזה העוף הפרגיות והטחול ומקפיצים על עוצמת אש גבוהה, מוסיפים מלח פלפל ואת הירקות שחתכנו [ העגבנייה הפלפל והכוסברה ], מערבבים ומוסיפים 2 כפות עמבה.
מוסיפים 2 כפיות תבלין מעורב ירושלמי של תבליני מימון ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי.
ברגע שהבשר מוכן מגישים על צלחת עם חומוס טחינה בצל סגול טחינה מעט כוסברה או בפרנה חמה וטרייה. בתיאבון, אהבתם? פרגנו לי בלייק!
לנושא הכשרת הבשר למי שמחמיר שישאל את הרב או יעשה איך שהוא רגיל בבית - אני רק כתבתי את מה שאני יודע.
מי שלא אוהב עמבה יכול לוותר עליה אבל תדעו לכם שהיא תיתן עוד נפח וטעם מיוחד למעורב!
תבלין מעורב ירושלמי של תבליני מימון יעניק למעורב שלכם את כל הטעמים שאתם צריכים! לא תצטרכו להוסיף שום תבלין נוסף!