מיני פלפלים ממולאים בשר טלה ואורז עם פיצוץ של טעמים, הבהרט הקינמון הפפריקה הכוסברה הפטרוזיליה, באמת שכל ביס פה פשוט חלום בפה, המילוי יוצא רך כמו ענן הבשר והאורז פשוט מתמזגים נפלא. כמובן שיש גם באתר מתכון לפלפלים ממולאים גדולים שלא השחמתי בתנור, יש עוד מגוון מתכוני ממולאים מדהימים באתר כמו למשל בצלים ממולאים בשר אורז וצנוברים אמאלה ואבאלה. עקבו באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים בצל 1 חתוך לקוביות עם כפית מלח ומקרמלים מספר דקות, אח"כ מוסיפים את הבשר טלה הטחון (חובה שיהיה עם שומן) ומתחילים לצרוב אותו בעוצמת אש גבוהה עד שהנוזלים מתחילים להיעלם והבשר מעט נחרך, לקראת הסוף מוסיפים את האורז העגול ואת התיבול הכתוב למעלה: פפריקה כורכום בהרט כמון פלפל שחור ומעט קינמון. מערבבים טוב ונותנים לזה להיטגן עוד כ-2 דקות.
קוצצים חצי צרור פטרוזיליה וכוסברה ומוסיפים לקראת סוף תהליך טיגון הבשר מערבבים ומעבירים את כל התערובת לקערה כדי שתתקרר.
מכינים את הרוטב: לקערה עמוקה מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים ואת שאר התבלינים הכתובים למעלה, מערבבים הכל טוב טוב טועמים ומתקנים טעם אם רוצים.
לוקחים את הפלפלים הקטנים חותכים אותם בחלקם העליון, מוציאים את החלק הלבן בפנים ואת הגרעינים וממלאים אותם במילוי הבשר.
מסדרים את הפלפלים במחבת יצירת ברזל/תבנית עגולה לתנור, יוצקים מהרוטב עד לשלושתרבע הגובה שלהם. מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף טוב.
מכניסים לתנור על 180 מעלות לכשעה וחצי שעתיים, אח"כ מסירים את הכיסוי ונותנים עוד כמה דקות השחמה על 250 מעלות טורבו עד שהפלפלים מקבלים חריכה יפה. מוציאים מחכים שיצטננו מעט ומגישים. בתיאבון!
כמובן שאם יש לכם פלפלים רגילים גדולים התהליך זהה, פשוט מלאו אותם :) אם נשאר לכם מהמילוי אפשר לשים אותו בבצק ולאפות לחם בשר.
לא פרשת נכון?
פרשתי מאיפה נשמה? כנס לאינסטגרם שלי תבדוק אם פרשתי.. חח
פיו חח
מה? חח
פשוט שמח שלא עזבת חח לה העלית מתכון חדש כבר זמן אז חששתי שכן
חח כן, פתחתי עוד אתר מתכונים שלי שנקרא "דלישס מתכונים" תחפש בגוגל וכנס. מעלה תוכן גם לשם. היום העליתי עוד מתכון חדש. אמשיך לעלות בע"ה עוד לכאן כמובן.