אוהבים מתכונים חריפים? אוהבים מטבוחה? אז שימו לב, אם בא לכם להנות ממטבוחה במרקם ריבתי חריף וסופר טעים כדאי שתעקבו אחרי ההוראות של המתכון הזה, הוא מתאים למי שאוהב מתכונים חריפים, מדובר בבישול ארוך אך אין ספק שהטעם הזה של המטבוחה המרוקאית החריפה האמיתית האותנטית שווה את זה! יש באתר גם מתכון לקציצות ברוטב מטבוחה חריפה כשרות לפסח שאפשר להכין כל השנה! אם תרצו להנות מעוד מתכונים נפלאים הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק, לחצו על הפעמון וקבלו התראה בכל פעם שמתכון חדש עולה לערוץ, יש לי גם עמוד באינסטגרם שאליו עולים המתכונים לפני כל המקומות - עקבו אחריי וצפו במתכונים השווים! לבנתיים צפו במתכון הוידאו: אם אתם אוהבים רטבים וממרחים לחצו כאן וכנסו לקטגוריית רטבים וממרחים באתר פודיק.
לוקחים את העגבניות וחורצים איקס בחלקה העליון של כל עגבנייה.
על מחבת מטגנים 2 פלפלים חריפים ומכניסים לקופסה קטנה סוגרים את המכסה כדי שיהיה אח"כ קל לקלף את הקליפה.
לוקחים סיר מכניסים את העגבניות לבפנים ומוסיפים מים חמים, מעבירים לגז ומביאים לרתיחה, "מבשלים" את העגבניות כ-5 דקות עד שרואים שהקליפה מתחילה להתנתק מהן.
מורידים את הקליפה מהעגבניות וחותכים את העגבניות לקוביות (לא חייב קוביות שוות בגודלן, גם אם יהיה קצת עקום זה בסדר), מורידים את החלק האחורי של העגבניות, אחרי שחותכים הכל שופכים את כל העגבניות לקערה עם מסננת כדי שהנוזלים יצאו המטרה היא שכמה שפחות נוזלים יכנסו לתוך הסיר שמבשלים בו את המטבוחה.
בסיר שלתוכו נכניס את העגבניות נוסיף 2 כפות שמן כהשמן חם מוסיפים 6 שיני שום כתושות לבפנים + את כפית הצ'ילי הגרוס, יש לטגן את השום כחצי דקה עד דקה עד שממש מעט מזהיב - היזהרו לא לשרוף אותו.
מוסיפים את קוביות העגבניות החתוכות ומבשלים (ללא מכסה) כשעה על אש נמוכה, מערבבים כל פעם שלא תישרף התחתית. הנוזלים אמורים להתאדות.
בנתיים כשהעגבניות מתבשלות תכינו את הפלפלים הירוקים, מתחת למים קלפו את הקליפה וחתכו לקוביות את הפלפלים הירוקים החריפים (אם תרצו פחות חריפות תוציאו את העורקים ואת הגרעינים של הפלפלים, ואם אתם כן אוהבים חריף תשאירו אותם), שמרו בצד.
לסיר בו בושלו העגבניות כבר כשעה מוסיפים את הפלפל הירוק החריף (חתוך לקוביות קטנות), כף פפריקה מרוקאית בשמן, כפית מלח, כף של סוכר חום/לבן, חצי כוס שמן (125 מ"ל - אפשר גם שליש) מערבבים הכל היטב.
מבשלים עוד כשעתיים על אש מאוד נמוכה (ללא מכסה על עוצמה 3 באינדוקציה למשל) עד שהכל הופך למרקם ריבתי. יש לערבב מדיי פעם כדי שלא תישרף תחתית המטבוחה, מדי פעם אפשר לטעום ואם תרצו לתקן תיבול, להוסיף צ'ילי גרוס או מלח או סוכר, מה שבא לכם ולטעמכם האישי. לקראת סוף הבישול ניתן ורצוי להוציא ולחלץ שמן מתוך הסיר כדי שהמטבוחה לא תהיה שמנונית מדיי.
אם תרצו את המתכון ממש חריף תחליפו את הפפריקה המרוקאית המתוקה בחריפה.
אם תרצו חריפות נוספת תוסיפו עוד צ'ילי גרוס.
אם תרצו כמות יותר גדולה למשל 3 קילו עגבניות תכפילו את כל הכמויות ב-3.
אם תרצו חריפות נמוכה יותר תוציאו מהפלפלים הירוקים את הגרעינים והעורקים.
אם יש לכם שאלה אתם מוזמנים לרדת למטה ולכתוב שאלה, אנחנו נגיב במהירות :)
וואו אחד המתכונים שאני לא מפסיקה להכין תודה רבה 💗💗
כיף גדול תהני!💗
מושלם!!!!!!!!!!!!!!! פעם ראשונה שהכנתי מטבוחה הלכתי על המתכון הזה ומאז נצמדת אליו. תודה!!!!!
איזה כיף תהני!! שבת שלום
וואו וואו איזה מתכון פצצה!! עוקף את כולם בפעררר, הכנתי נראה פשוט אשששש תודה ממששש עשית לי את השבתתת!!
שמח ממש לשמוע תהני נשמה טובה! שבת שלום
אחת המטבוחות הטעימות שהכנתייי! ישר כוח על המתכון !!
כיף גדול
הכנתי ויצא מעולה תודה רבה על מתכון מדויק וטעים יש לי פפריקה חריפה אששש שמתי אותה ויצא חריף בטירוף וטעים ממש
אוראל נשמע מעולה תהנה המון! שבת שלום.
איך מחלצים את השמן בסוף?
בעזרת כף פשוט מוציאים בסוף, כפי שעשיתי בסרטון המטבוחה שמצורף לסרטון פה. אפשר אח"כ להשתמש בשמן המתובל הזה להכנת מאכלים כמו חביתה עם טעם של מטבוחה או דברים אחרים.