איך להכין מחית פיסטוק ביתית תוך 10 דקות עבודה מ-2 מרכיבים בלבד! כל שעליכם לעשות הוא לטחון בעזרת מעבד מזון חזק 200 גרם פיסטוקים ולהוסיף 3 כפות שמן רגיל (או זית) ולהמשיך לטחון עד שהפיסטוקים יפרישו ויוציאו את כל השומן שלהם. קל ושווה! אפשר לשמור מספר חודשים במקרר ובואו נסכים שזה הרבה יותר זול ממה שמוכרים לנו בסופרים. מה אפשר לעשות עם מחית פיסטוק אתם שואלים? הרבה דברים! בעיקר קינוחים טעימים כמו עוגת גבינה פיסטוק למשל שהכנתי ויצאה נפלאה! תהנו! צפו במתכון וידאו:
למעבד מזון חזק מוסיפים 200 גרם פיסטוקים קלופים + 3 כפות שמן / שמן זית וטוחנים מספר דקות עד לקבלת מחית / קרם
שימו לב כי מדי פעם תצטרכו לעצור ולהוריד מהדפנות את הפיסטוקים הכתושים ולהמשיך לטחון עוד מספר דקות עד שיהפכו לקרם! ניתן לאחסן בצנצנת ולשמור במקרר מספר חודשים.
ניתן להוסיף רק 2 כפות שמן ואפילו לא חייב אבל אני מעדיף את המרקם שמנוני יותר. אם אתם מוסיפים עוד 200 גרם פיסטוקים תוסיפו עוד 3 כפות שמן.
תהיו סבלניים כיוון שלוקח כמה דקות טובות לפיסטוקים להקיז את השומן שנמצא בהם, זה לא כמו שטוחנים פרי והוא הופך לנוזל ישר, סבלנות היא שם המשחק.
מתאים לשוקולוד דובאי ?
בטח.
היי שחר אשמח להבין אני רוצה מרקם של החנות רוצה להכין קינוח עם שערות קדאיף אז יש להוסיף למחית פיסטוקים ו3 כפות שמן ולאחר מכן להוסיף שוקולד לבן מומס?
מה ז"א מרקם של החנות? לא הבנתי. את מנסה להכין שוקולד דובאי?
הי שחר, תהיתי האם יש לך רעיון איך להפוך את המחית לממרח שאפשר למרוח / למלא בצק לפני אפיה? ז"א הייתי רוצה להגיע למרקם כמו של נוטלה בערך, עם מתיקות מעודנת (שאני כמובן יכולה לשלוט בה ע"י הוספת סוכר לטעמי). האם מספיק באמת רק להוסיף סוכר/אבקת סוכר או שיש צורך בחומר נוסף עבור המרקם?
אפשר להוסיף אבקת סוכר אבל אני בכלל הייתי ממליץ לך להמיס שוקולד לבן איכותי להוסיף לו כמות נכבדת של מחית פיסטוק ושמנת מתוקה להקצפה כדי שיהפוך לגנאש, הוא ישמר לך במקרר כמות זמן מסויימת ותוכלי למרוח אותו על המאפים. אני חושב שלהשתמש נטו במחית ובאבקת סוכר זה כבד מדיי כיוון שיש רק מחית פיסטוק.
רעיון טוב! תודה
בשמחה
כמה זמן אפשר להשאיר את המחית במקרר יש לזה תוקף?
אפשר להשאיר אותה לדעתי גם מעל חודש בצנצנת מעוקרת קטנה סגורה היטב.
יצא מצויין. תודה
שמח לשמוע תהנה גיא.
האם בלנדר לא יתן תוצאה טוב יותר? מבחינת המרקם?
הכל יכול לתת תוצאה טובה. המרקם אמור להיות מחית נוזלית ולא נוזלית מדיי... צריך לטחון את זה עם סבלנות כדי שהפיסטוק יהפוך למחית, זה לא יקרה ברגע, אני כבר מודיע מראש :) ולא להוסיף נוזלים...
תודה
היי פודיק האם לא צריך לשים סוכר להמתיק את זה קצת? תודה
היי לא, המחית צריכה להיות נייטרלית ועשוייה מפיסטוק בלבד, אותה מוסיפים אח"כ לדברים המתוקים כמו גלידות או עוגות וכו'..
המחית יצואת מתוקה? אני צריכה אותה לקינוח . כמה סוכר להוסיף?
המחית נייטרלית, לא מוסיפים לזה סוכר. אח"כ בקינוח מוסיפים.
תודה רבה רבההה אתה אלוףףף
אוהב ים! מקווה שעוקבים גם באינסטגרם הא :}
כמה זמן לקלות את הפסטוקים ? ואיך זה משפיע על הטעם
מספר דקות. לא עוצמה חזקה שלא ישרפו, הקלייה פותחת להם את הטעמים. לא אגיד לך הבדל שמיים וארץ אבל כן יש טוויסט.
היי , השרתי את הפיסטוקים במים ללכ4 שעות ואחרי זה קליתי אותם. האם אחרי השרייה אפשר לעשות מזה חמאה . או שכמו שאומרים ההשריה גורמת לריקבון וחייבת לאכול מייד? ממש רוצה לעשות חמאה
היי לא השריתי במים, פשוט טוחנים את זה רגיל או אחרי קלייה עד שזה הופך למחית.
היי כמה גרם של מחית פיסטוק יוצא בסוף?🙏
היי, אותה הכמות של הפיסטוקים ששמת בגרמים.
מה זה שמן רגיל?
היי כן, שמן רגיל.