אם אתם אוהבים אלפחורס סביר להניח שתאהבו את הקינוח הזה: מגולגלות אלפחורס פרווה עם ריבת חלב פרווה! וכמובן שניתן להמיר את המחמאה בחמאה ואת ריבת החלב הפרווה בריבת חלב חלבית שאתם אוהבים, בשילוב קוקוס טחון יהיה לכם פה את אחד המתכונים הטעימים ביותר שיש. תנסו להכין בבית וספרו לי איך יצא לכם. יש באתר עוד מתכונים למגולגלות כאלו ואחרות כמו למשל מגולגלות קינדר או מגולגלות חמאת בוטנים ונוטלה ועוד רבים וטובים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
למיקסר מוסיפים את הקמח,המחמאה, קמצוץ המלח אבקת הסוכר מחית הוניל והמים הקרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, מכדררים לכדור מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
לאחר 10 דקות מוציאים ומרדדים בין 2 ניירות אפייה, מורידים שוליים ולוקחים מהשאריות מדביקים איפה שחסר ושוב מרדדים מורידים שוליים ומייצרים ריבוע בצק מושלם ולא דק מדיי.
מורחים בנדיבות ממרח ריבת חלב על כל הריבוע, מפזרים מעט קוקוס ושמים עוד קוקוס מפוזר בשורה שממנה מתחילים לגלגל (מי שרוצה יכול לשים עליו גם שורה של שוקולד מוצק פרווה).
מגלגלים בזהירות עד ליצירת רולדה ומכניסים למקפיא להקפאה של כשעה.
מדליקים תנור על 170 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו (פס עליון פס תחתון) ובנתיים חותכים את הרולדה הקפואה בזהירות ומשאירים את המגולגלות אחת ליד השניה, מכניסים לשלב אחד מתחת לאמצע תנור שחומם מראש למעלות שכתבתי ל-30-32 דקות בלבד.
מוציאים את המגולגלות ונותנים להן להתקרר (אם תיגעו ישר זה יתפרק), מברישים במי סוכר מעל כל מגולגלת וטובלים בקוקוס, שיהיה בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה טובה. אוהב אתכם.
אפשר להמיר את המחמאה בחמאה ואת ריבת החלב לריבת חלב חלבית ולקבל מתכון חלבי. אפשר למלא במה שרוצים במקום ריבת חלב.