המצאנו במיוחד לגולשי פודיק את המתכון המושלם ללחמניות סופר טעימות! לחמניות יווניות עם יוגורט צזיקי והרבה אהבה, עקבו אחר ההוראות ותוכלו להנות מ-12 לחמניות רכות כמו עננים וטעימות להפליא! מתאימות לארוחת בוקר או ארוחת הערב עם חביתה, ביצה, או כל דבר אחר שתרצו! בעיקרון את הלחמניות מכינים בצורה רגילה אך הסוד שלנו הוא הוספת משקה יוגורט הצזיקי היווני לתערובת של הבצק, אם בא לכם לשלב עם הלחמניות ארוחת בוקר נפלאה כנסו לקטגוריית מתכונים לארוחת בוקר ותהנו מכל מיני מתכונים שווים, בנוסף תוכלו להנות מכל מיני מאכלים מהמטבח היווני שיש לנו באתר, הירשמו לערוץ היוטיוב של פודיק כמנויים וקבלו התראה לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה, צפו עכשיו בסרטון הוידאו של המתכון:
מוסיפים לקערה את כל הרכיבים מלמעלה
לשים היטב את הכל מספר דקות (כדאי להעביר למשטח עבודה) ומכדררים לכדור, מכניסים לקערה משומנת בתרסיס שמן זית
מתפיחים כשעה וחצי - שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו (אתם יכולים לחכות 20 דקות ואח"כ להוציא את הבצק ולקפל אותו שוב, ליצור כדור, ולהחזיר לקערה המשומנת להתפחה - כך יצאו עוד בועות אוויר מהבצק).
מחלקים את הבצק ל-4 ומכל חתיכה חותכים 3 חתיכות, יוצרים מכל חתיכה כדור, מסדרים את כל הכדורים על תבנית משומנת בתרסיס שמן זית ומכסים במגבת - מתפיחים עוד 20 דקות
מחממים תנור ל 180 מעלות ומחכים לפחות 10 דקות (תעשו את זה בזמן התפחת הכדורים שלא תחכו סתם)
טורפים ביצה, מברישים את הכדורים, מפזרים שומשום/מה שבא לכם (שומשום שחור, קצח, שקדים וכו)
מכניסים לתנור ל 15-18 דקות / עד שמזהיב, בתיאבון
אם תרצו תוכלו להשתמש ביוגורט רגיל במקום הצזיקי
אם תרצו שהלחמניות יהיו פרווה אל תוסיפו בכלל יוגורט אלא רק מים.
אם תרצו התפחה איטית תעבירו את הקערה עם הבצק למקרר וחכו ליום שלמחרת - תוכלו לעבוד איתו אח"כ.