לחם קופים הוא קינוח אמריקאי מסורתי שהיה טרנדי עוד בשנות ה-50, מדובר בקינוח שדורש קצת עבודה אבל אין ספק שהוא מרשים, בסיום האפייה מתקבלת מעין עוגה גבוהה עם חתיכות בצק עטופות ברוטב קרמל שאנחנו מכינים ובקינמון וסוכר, יש פה קצת תהליך אבל אין ספק שהוא שווה את המאמץ! יש באתר עוד מבחר קינוחים מרשימים שתוכלו להכין לסוף השבוע או סתם אם יש לכם חשק למתוק. לעוד מתכונים מתוקים לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה המתאימה ובכללי יש עוד המון מתכונים לעוגות באתר שלי. עקבו אחריי באינסטגרם עוד היום וצפו במתכונים הכי שווים!
מוסיפים למיקסר את הקמח הסוכר השמרים המלח ומשפר האפייה ומערבבים, מוסיפים את החלב החמאה והביצים ועזרת וו לישה לשים במהירות נמוכה-בינונית מספר דקות עד לקבלת בצק רך חלק ואפילו מעט דביק (זה בסדר).
מקמחים את הבצק עוד קצת ולשים קצת ידנית, יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת, משמנים גם מלמעלה קצת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
מכינים רוטב קרמל: לסיר קטן מוסיפים את הסוכר והמים, מחממים בעוצמה בינונית עד שהסוכר נמס והופך להיות בצבע חום (לא לשרוף!) אחרי שקיבלתם צבע חום יפה ושהסוכר נמס כבו את האש תוסיפו מיד את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב ובסוף תוסיפו את החמאה עד שהיא נמסה לגמרי. בסוף אמור להתקרב רוטב קרמל חלק וטעים. תכינו גם בקערית קטנה סוכר וקינמון מעורבבים טוב.
אחרי שהבצק תפח מורידים אוויר מרדדים אותו עם הידיים על משטח מקומח מעט מחלקים אותו לריבועים כמו בסרטון ומתחילים ליצור עיגולי בצק, כל עיגול טובלים בתערובת הסוכר והקינמון ומניחים במגש גדול בצד.
משמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 24 בחמאה מומסת, יוצקים 2-3 כפות מרוטב הקרמל ומתחילים לסדר כדורי הבצק, אחרי כל שליש כמות כדורים יוצקים עוד כ-3 כפות מהרוטב, חוזרים על הפעולה פעמיים שלוש ויוצקים שוב מרוטב הקרמל, שומרים ממנו עוד קצת בצד.
מכסים את התבנית ומתפיחים כ-30 דקות או עד להכפלת הנפח ומיד לאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) בשלב אחד מתחת לאמצע כ-40-45 דקות עד שמזהיב ותופח יפה בתנור.
מצננים את זה כ-30 דקות ואולי יותר גם והופכים (אם תהפכו מיד או מהר, רוטב הקרמל שיצקתם לתבנית לא יספיק להתגבש וכל העוגה תתפרק לכם! כדאי לתת לזה להצטנן ולרוטב הקרמל להתקשות קצת ולחבר לכם את כל העוגה יפה. בסיום יוצקים עוד קצת מרוטב הקרמל ושולפים כל פעם חתיכת בצק אחרת, בתיאבון!
ניתן להשתמש ברוטב קרמל קנוי. חשוב לא להפוך את העוגה לאחר שיוצאת ישר מהתנור.