מכירים את המנות העיקריות המיוחדות האלו שמשאירות אתכם במתח? אז זו מנה כזו, היא גם מפתיעה וגם מפוצצת בטעם וגם יש בה לחם! לחם בשר במחבת יציקת ברזל אתם פשוט לא מבינים איזה מטורף זה, בשר טחון מלא בטעמים ובצל מקורמל שיושב על קרם חציל בלאדי שרוף עם פלפל שושקה קלוי ועוד דברים טובים, קורעים מהלחם ואוכלים ביחד עם הקרם חציל הטחינה וכל השאר, פשוט עונג צרוף לחך! תנסו ותראו כמה שזה טוב! יש באתר עוד מתכוני קרניבורים מעולים וכמובן מתכון למשל של לחם בשר מפוצץ בעשבי תיבול המורכב מכמה סוגי בשרים, תענוג לפה, עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים מעולים!
קולים את החציל והפלפל שושקה על האש, ברגע שהפלפל קלוי וקצת שרוף מוציאים לקערה וסוגרים אותה (יעזור בקילוף הפלפל), ברגע שהחציל שרוף ומוכן נותנים לו לשבת בקערה שיתקרר ויגיר נוזלים, מקלפים מוציאים את בשר החציל ממליחים מעט ושמים במסננת שהנוזלים שלו ירדו למטה. מקלפים גם את הפלפל שושקה וחותכים לרצועות ומניחים בצד. מכינים שום קונפי או שמשתמשים בשום קונפי מוכן.
מכינים את הקרם חציל - מוסיפים לקערה את בשר החציל המסונן + טחינה גולמית 2 שיני שום מעט מלח ומעט שום קונפי ומערבבים עד למרקם של ממרח חלק. סוגרים ומעבירים למקרר.
מכינים את הבצק מוסיפים לקערה את הקמח המים השמרים המלח והשמן לשים ומכסים להתפחה של כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מקרמלים בצל לבן חתוך לקוביות עם מעט מלח עד להזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון, הבהרט המלח הפלפל ומעט אבקת מרק. מטגנים אך לא שורפים ומוציאים למסננת שהנוזלים יצאו. אפשר להוסיף מעט שמן שומשום.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו פותחים אותו יפה אפשר לרדד גם עם מערוך מקומח מעט, מרכיבים את המנה במחבת יציקת ברזל: מניחים מלמטה קרם חציל שרוף שהכנו, את תערובת הבשר הטחון המסונן מהנוזלים, רצועות פלפל שושקה שרוף שקילפנו, שיני שום קונפי, 4 כפיות של סחוג ירוק חריף, זילוף טחינה גולמית, וסוגרים את המחבת עם הבצק שרידדנו, משמנים את הבצק בשמן שום קונפי מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות עד להזהבה לכ-20-25 דקות או עד שמזהיב. אפשר קצת בסוף להגביר מעלות.
אפשר לשים בשר שאוהבים או פרגיות מפורקות או אפילו אסאדו מפורר.
אפשר להחליף את קרם החציל ברוטב עגבניות? (סמיך מאוד כמובן במרקם קרמי)
אפשר בטח למה לא :)
המתכון יעבוד גם בלי הפלפל והחציל?
ברור שכן. אבל רק בשר במחבת? יהיה יבשושי..