פודיק - Foodik

לזניה חלבית מתכון

דרגו את המתכון: 
8 אהבו
128 צפיות
לזניה חלבית מתכון
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
50 דקות
זמן כולל
שעה ו-20 דקות

לזניה חלבית מתכון חלומי עם רוטב בשאמל משגע גבינות איכותיות בזיליקום ואורגנו טריים והרבה אהבה, ואם אתם מחפשים לזניה כשרה לפסח אל דאגה יש גם מתכון לזה באתר שלי. הכנתי רוטב בשאמל משגע שזילפתי אותו בין קומות הלזניה, שילבתי גבינות מוצרלה גאודה ופרמז'ן איכותיות ודפי לזניה דקים במידה הנכונה שקיבלתי מקרפור. כמובן מחית העגבניות ודפי הלזניה תוצרת איטליה! (מקרפור!) כך שהכל יוצא טעים מקסימום! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם וצפו בעוד מתכונים איטלקיים אצלי באתר.

שיטת בישול:   תנור
כשרות:   חלבי
23 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לרוטב בשאמל:
  • ללזניה בתבנית פיירקס 40X25:
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מכינים רוטב בשאמל - לסיר מוסיפים את החמאה ממיסים ואז מוסיפים 3 כוסות חלב, מערבבים מחממים ומוסיפים 3 כפות קמח גדושות ותערובת 5 פלפלים של קרפור לאקסטרה טעם, מוסיפים מלח ומערבבים דואגים שהחלב לא ידבק לתחתית ושהסיר לא יהיה רותח, תקפידו לערבב עד שתראו שהרוטב מתחיל להסמיך. ברגע שזה קורה תורידו מהאש.

  • לקערה תוסיפו 7 גביעי מחית עגבניות "פסאטה" של קרפור תוצרת איטליה ואת כל שאר המצרכים שכתבתי למעלה, תערבבו ואם חסר לכם מליחות או מתיקות תוסיפו.

  • בונים את הלזניה בתבנית פיירקס 40X25 תחילה מורחים מהרוטב בתחתית ומניחים את דפי הלזניה של קרפור (תוצרת איטליה) מסדרים כמו בסרטון ואם יש חלק ריק אפשר לחתום אותם ולמקם. אחרי שמרחתם רוטב והנחתם את הדפים שימו עליהם עוד רוטב ותתחילו לפזר מעט מהרוטב בשאמל ומהגבינות (אל תפציצו ביותר מדיי גבינה), ממש כמו שעשיתי בסרטון, אח"כ תוסיפו קצת אורגנו יבש של קרפור אורגנו טרי, בזיליקום, תניחו שוב פעם דפי לזניה, שימו מרוטב העגבניות עליהם ותמשיכו באותה הפעולה 4 פעמים (אני בניתי 4 קומות), בקומה האחרונה כמובן שלא מניחים דפי לזניה, צריכה להיות שכבה של הגבינות, הבזיליקום האורגני הטרי ומעט זילוף של רוטב עגבניות כדי שתהיה אדמומיות יפה וטעם בחלק העליון של הלזניה.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו ואופים כ-45-50 דקות עד שרואים שהשכבה למעלה זהובה יפה, מוציאים נותנים מנוחה של כ-10-15 דקות ואוכלים, תיזהרו זה חם.

הערות
  • אפשר לשחק עם תערובת הגבינות לפי מה שאוהבים, אפשר להוסיף גם קוטג למי שאוהב, אפשר לזלף שמן בזיליקום לאקסטרה טעם, אפשר לוותר על רוטב הבשאמל אם לא רוצים אבל אני לא הייתי ממליץ לכם לעשות את זה.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# ארוחת בוקר מהירה # ארוחות ערב קלות מהירות # חג שבועות # מתכונים לשבועות # ארוחת בוקר לשבת # פלפל שחור גרוס # רעיון לארוחת בוקר # ארוחה חלבית # מסעדות # רעיונות לארוחת ערב # יום הולדת # ארוחות ערב לילדים # ארוחות ערב קלות ומהירות להכנה # רעיון לארוחת ערב # ארוחת ערב חלבית # ארוחת בוקר רומנטית # מסיבת רווקות # ארוחת בוקר מפנקת # עמית ועדות # אוכל חלבי # אירוח בופה # מנות לאירוח # ארוחה רומנטית # מנות יפות # מנות ראשונות לשבועות # חלבי # מאכלים חלבים # מנה ראשונה לשבועות # אוכל # ארוחת ערב # רעיונות לארוחות ערב # גבינת מוצרלה # ארוחות ערב בתנור # ארוחות ערב זולות # ארוחות ערב זולות בתנור # ארוחות צהריים חלביות # מושחת # קמח # ארוחות בוקר חלביות # ארוחת בוקר מעוצבת # ארוחות חלביות # אוכל לשבועות # מנות עיקריות חלביות # מנה עיקרית חלבית # ארוחות רומנטיות חלביות # ארוחות זוגיות חלביות # ארוחת ערב רומנטית חלבית # רעיון לארוחה רומנטית # אירוח חלבי # ארוחה איטלקית # מנות חלביות לשבועות # ארוחת ערב רומנטית # ארוחת בוקר ליום שבת # שום כתוש # ארוחות ערב מהירות # תנור # אוכל בתנור # ארוחות חגיגיות # מסיבת יום הולדת # אוכל מנחם # גאודה # גבינת גאודה # ארוחות ערב חלביות # חלבי מושחת # לזניה # רוטב עגבניות # צהובה # לזניה מוקרמת # ארוחה חלבית ב 10 דקות # יאבלולו שמבלולו # פסאטה מחית עגבניות # רוטב בשאמל # דפי לזניה # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # עגבניות # בזיליקום # פרמז'ן # פרמג'אנו רג'יאנו # אוכל איטלקי # גבינת פרמז'ן # איטליה # ארוחה זולה # ארוחה זוגית # אורגנו # עלי אורגנו # קמח לבן # סוכר # חלב # מנות עיקריות # מוצרלה # גבינה צהובה # ארוחות ערב קלות ומהירות # בראנץ' # אירוח בופה חלבי # אירוח חלבי מתכונים # ארוחות ערב קלות # רסק עגבניות # אורגנו יבש # שבועות # פלפל שחור # רעיונות לארוחת בוקר # ארוחת בוקר # ארוחת בוקר ישראלית

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il