אוהבים כרוב ממולא? מלפוף? מה זה משנה איך קוראים לו, אבל אתם בטוח מכירים את הדוכנים האלו של הדרוזים עם הממולאים הטעימים שלהם, כאלה שאפשר לאכול כמו סוכריות אחד אחרי השני, אז יש לי פה מתכון מדוייק ועם סוד לכרוב ממולא שיצא לכם בדיוק כמו בדוכנים ההם ואפילו יותר טעים! תנסו להכין ותיווכחו לראות שיצאו לכם ממולאים נדירים, עקבו אחר ההוראות ואל תפספסו כלום. יש באתר עוד מתכוני ממולאים נפלאים ושווים וגם כמובן מתכון לעלי גפן ברמה הכי גבוהה שיש. עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים.
מעבירים לקערה 2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן, מוסיפים כפית תבלין אורז (יש בו את כל הטעמים הדרוזים) כפית מלח חצי כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית דבש גדושה, מגרדים גרידת לימון וסוחטים לימון שלם, כותשים 3 שיני שום, מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה, קוצצים 6 עלי נענע, מגרדים עגבניית מגי ובצל לבן, מוסיפים כף רכז רימונים, כפית אבקת מרק שמן זית ומערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים לפי טעמכם האישי.
שתי שיטות להפרדת עלי הכרוב, חותכים את הדפנות מפרידים את העלים ומבשלים אותם מספר דקות במים חמים עד שמתרככים או ש-מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד (אל חשש!) ומכניסים למיקרו ל-5 דקות, מוציאים בזהירות וכל פעם שולפים עלה עלה עד שמגיעים לחלק קשה ושוב ומכניסים לעוד 5 דקות. שמים כמות יפה בכל עלה ומגלגלים כמו בסרטון, משמאל לימין ומימין לשמאל ומהאמצע פנימה בזהירות. (אם יש עורקים קשים אפשר לדפוק עליהם עם פטיש שניצל).
לרוטב לסיר מוסיפים לקערה (זו שנשארו בה מנוזלי האורז) 2 כוסות מים חמים, פלפל שחור, אבקת מרק, לימון, רכז רימונים מלח וכפית סוכר חום מערבבים היטב ושופכים.
מסדרים את הממולאים בסיר רחב עם שמן זית, שופכים את הרוטב בעדינות ומניחים צלחת מלמעלה, מכסים ומבשלים כשעה-שעה ו-20 דקות. אח”כ אפשר לזלף שמן זית ולהשחים בתנור על 250 מעלות טורבו עד לקבלת השחמה יפה מלמעלה ומוציאים. בתיאבון!