מיקס 3 סוגי ירקות ממולאים בסיר אחד - עלי גפן ממולאים, כרוב ממולא - מלפוף, בצלים ממולאים והכל צמחוני / טבעוני בקלי קלות למי שמחפש להכין תוספת מרשימה וסופר טעימה לשבת או לארוחת הצהריים אתם פשוט חייבים להכין את המתכון הזה אתם תתאהבו בו ולא תרצו להפסיק להכין אותו לעולם, ולא - אני לא מגזים! תנסו אותי. יש באתר עוד מתכוני בצלים ממולאים מעולים אם בא לכם משהו אחר. יש גם מתכון נפלא לפלפלים ממולאים שחבל לכם על הזמן (עם אורז ובשר). עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים שווים!
עלי הגפן: תוציאו מהקופסה שטפו טוב והשרו בחומץ כחצי שעה-שעה , אח"כ שטפו מהחומץ והפרידו עלים בקלות.
בזמן השריית עלי הגפן קלפו וחרצו עד לאמצע 4 בצלים גדולים, בשלו עד שהקליפה תתנתק, תעבירו למי קרח והפרידו את קליפות הבצל. קחו 3 לבבות בצלים קצצו גס וטגנו עד לקירמול.
חתכו את החלק הקשה של הכרוב מלמטה ובסלו בסיר עם המים החמים שבישלנו בהם את הבצלים, הביאו לרתיחה בשלו כ-7-8 דקות בעוצמה גבוהה בסוף סגרו אש והשאירו אותו במכסה סגור, יהיה ניתן אח"כ לשלוף את עלי הכרוב בקלות, אם הם קשים בשלו אותם שוב פעם עד לריכוך. חתכו את החלק האמצעי הקשה של הכרוב והכינו עלי כרוב יפים.
למילוי הוסיפו 2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן (חשוב), את הבצל המטוגן, חבילת רסק עגבניות קטנה, נענע יבשה, מלח פפריקה אדומה עגבניית מגי מגורדת פלפל שחור גרוס לימון סחוט צרור פטרוזיליה 3 שיני שום כתושות ושמן זית ערבבו היטב.
מלאו את הבצלים עלי הגפן והכרוב כמו בסרטון (לא לפוצץ במלא מילוי) וסדרו בסיר יציקת ברזל של מגנוס (קודם תוסיפו שמן זית ופרוסות דקות של עגבניות מגי בתחתית) כמו שסידרתי.
הכינו את הרוטב למחבת רחבה תוסיפו 2 כפות סוכר ומבשלים עד למצב של קרמל, תוסיפו מים מיץ לימון שמן זית ומלח ומערבבים, יוצקים בעדינות לסיר, תוסיפו עוד מים עד לכיסוי.
שימו צלחת סגרו את מכסה הסיר והכניסו לתנור על 170 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכשעה וחצי, אח"כ הורידו מכסה הגבירו מעלות ל-220-250 והשחימו. בתיאבון!
אפשר לשחק עם הטעם ומי שאוהב שיוסיף לרוטב קצת רכז רימונים