אוהבים תבשילי קדירה שמתבשלים בישול ארוך בתנור או על הפלטה לשבת המלכה? מעולה! כי את המתכון הזה לא תשכחו הרבה זמן! טבית עיראקי או תבית חמין עיראקי תקראו לו איך שבא לכם עם אסאדו (לא חובה להוסיף), עופות והרבה טעם שיתפוצץ לכם בפה! האסאדו והעוף יהיו רכים ופשוט יהיו עונג צרוף לחך! יש באתר עוד מתכונים בשריים מעולים לשבת המלכה או לארוחת הצהריים שתוכלו להכין! כמובן שיש גם באתר חמין מרוקאי אסלי עם אסאדו ומח עצם שכדאי לכם לנסות להכין בבית. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.
לסיר אובלי של מגנוס (סיר קדירה 5 ליטר) מוסיפים את שמן הזית ומחממים, מוסיפים את העופות וחתיכות האסאדו משחימים טוב ומוציאים החוצה לקערה (שומרים את נוזלי הבשר ואח"כ מחזירים לסיר). קוצצים את הבצלים הלבנים ומוסיפים לסיר, מערבבים ומקרמלים מספר דקות עד להזהבה
מנות עיקריות לשבת
מוסיפים את התבלינים: פפריקה מרוקאית אדומה מתוקה, כפית בהרט, הסילאן המלח ואבקת המרק ומערבבים
מוסיפים את העגבניות המרוסקות מערבבים היטב וטועמים אם צריך מתקנים תיבול לפי טעם אישי, מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ומערבבים היטב
מחזירים את העופות ובשר האסאדו לסיר (ואת נוזלי הבשר שנשארו בקערה), מכסים במים חמים עד לכיסוי (אם האורז ישתה לכם את הנוזלים תוסיפו עוד חצי-שלושתרבע כוס מים חמים).
אחרי שבדקתם שהטעמים בסיר לשביעות רצונכם סגרו את מכסה סיר הברזל והכניסו לתנור על 110 מעלות לכ-12-14 שעות. אח"כ תוציאו מהתנור ושיהיה בתיאבון.
ניתן להוסיף ביצים קשות לסיר
ניתן להוסיף חתיכות ג'חנון בשקית קוקי.
ניתן לשים על הפלטה לפני השבת
בטבית המסורתי יש גם מקל קינמון / מעט קינמון בנוסף לתבלינים שכתבתי ומעט הל. לבחירתכם.