פודיק - Foodik

חמין מרוקאי עם אסאדו

דרגו את המתכון: 
36 אהבו
25373 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
חמין מרוקאי עם אסאדו
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
14 שעות
זמן כולל
14 שעות ו-20 דקות

חמין מרוקאי או סחינה או צ'ולנט או דפינה תקראו לתבשיל הזה איך שבא לכם: קבלו מתכון לחמין מרוקאי אסלי עם בשר מספר 8 ואסאדו, מח עצם והמוצרים הנפלאים של "טעם הטבע" (ללא חומרים משמרים, פתיחה וסגירה בקלי קלות ותוקף לטווח ארוך!) שהופכים את העבודה לקלה ביותר (ללא צורך בהשרייה וכו'), עם החיטה האהובה, טעמים טובים, ביצים קשות, מה נשאר? לזרוק הכל לסיר ושלוח לתנור ל-14 שעות על 100 מעלות ושיהיה לסיר לילה טוב, תבשיל מנחם חורפי טעים מושלם לאוהבי הסגנון! יש באתר עוד מגוון מתכונים לשבת המלכה שתוכלו להכין ולהתענג עליהם. עקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפני כולם.

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
22 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-4-6 סועדים:
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • משרים 1 כוס חיטה במים למשך לילה שלם. אח"כ מסננים ושוטפים. מכינים 6 ביצים קשות לפני תחילת הבישול מניחים בצד ומתחילים לבשל

  • לסיר ברזל יצוק גדול 5 ליטר מוסיפים שמן זית וצורבים את חתיכות הבשר (בשר מספר 8 + אסאדו ומח עצם) ברגע שמשחימות מכל הצדדים מוציאים לקערה. מוסיפים 1 בצל לבן קצוץ ומזהיבים

  • ברגע שהבצל זהוב מוסיפים את שיני השום הקלופות לטיגון של מספר דקות, אח"כ מוסיפים את החיטה ומערבבים. (תמיד בעוצמת אש בינונית ודואגים שהתחתית לא תישרף).

  • מחזירים את חתיכות הבשר שצרבנו ומוסיפים ראש שום שלם ששטפנו וחתכנו, 1 בצל לבן שלם מקולף, ואת המוצרים הנפלאים של טעם הטבע שמוכנים לאכילה ושניתן לפתוח ולסגור אותם בקלי קלות! (גם התוקף לטווח ארוך): חצי כוס שעועית אדומה, חצי כוס שעועית שחורה, חצי כוס שעועית לבנה, חצי כוס שעועית חומה וחצי כוס גרגירי חומוס. מוסיפים את תפוחי האדמה הקלופים ואת הבטטה חתוכה לחתיכות גסות ומסדרים בסיר בעדינות

  • מכינים את תערובת התבלינים: בכלי נפרד מערבבים רבע כוס שמן זית, 2 כפות פפריקה מרוקאית אדומה מתוקה, כף מלח, 2 כפות אבקת מרק בצל (ניתן לוותר על זה), 3 כפות גדושות סילאן (או דבש), ומעט פלפל שחור גרוס, מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומערבבים היטב

  • שופכים את תערובת התבלינים להסיר ומוסיפים עוד מים חמים עד לכמעט כיסוי (אל תוסיפו המון מים!) ממש שהירקות יבצבצו. מוסיפים את הביצים הקשות, מכסים במכסה, מרתיחים 2-3 דקות ומכניסים לתנור על 100 מעלות ללילה שלם או לכ-14 שעות ואח"כ פותחים ושיהיה בתיאבון

הערות
  • סילאן לפי טעם, אפשר להחליף לדבש

  • אפשר לתת בישול קצר בסיר נפרד לחיטה, לתבל, ולשים בשקית קוקי בתוך הסיר.

  • אפשר לשים כמה חתיכות ג'חנון בשקית קוקי ולהניח מלמעלה בתוך הסיר אם יש מקום.

  • יש הנוהגים להכין קציצה / לשים קישקע בסיר.

10 תגובות על: חמין מרוקאי עם אסאדו
כתיבת תגובה
הודיה
הודיה
18 באוגוסט 2024 בשעה 3:9

הכנתי את זה לשבת ויצא טיל!!!! פעם ראשונה שאני מכינה את החיטה בסיר ולא בשקית קוקי וזה טעייייייםםםםםם! אני לא אוהבת חמין תמיד טועמת כי חייבים.. והשבת התענגתי על כל ביס!! אמאלה וואוו!!!!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
18 באוגוסט 2024 בשעה 3:37

איזה משמח :) תהנו מלא מלא ובע"ה שתכינו עוד מתכונים. שבוע מבורך.

הגב
יעל חדד
יעל חדד
17 בפברואר 2024 בשעה 21:44

חמין מושלם! אשמח לכמויות מים מדוייקות. יצא לי עם הרבה רוטב ושמתי אבקת מרק עוף

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
18 בפברואר 2024 בשעה 16:0

תקשיבי אי אפשר כמויות מים מדויקות כי גדלי הסירים של האנשים שונים. צריך כמעט עד הסוף, לא להטביע במים, שלושתרבעי כמות מים. הם יתאדו בבישול הארוך. ממש כמעט עד לכיסוי כמו בסרטון.

הגב
לאה
לאה
11 בינואר 2024 בשעה 20:12

האם חייב לשים את החמין בתנור או שמספיק כמה שעות טובות על הגז על אש נמכה אם כן כמה שעות?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
12 בינואר 2024 בשעה 3:3

אפשר לשים על הגז גם מספר שעות טובות עד שהכל מתרכך. יכול לקחת בין 4-5 שעות. אבל בתנור בחום נמוך כמו שכתבתי זה יצא שחום ויפה בגלל הבישול האיטי הארוך.

הגב
שירן
שירן
11 בינואר 2024 בשעה 14:27

היי המתכון מתאים גם לפלטה? ניתן להניח מכניסת שבת עד הבוקר?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
11 בינואר 2024 בשעה 15:10

בהחלט כן.

הגב
עינב
עינב
9 בינואר 2024 בשעה 20:23

יצא לי מעולה תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
9 בינואר 2024 בשעה 22:54

בשמחה רבה.

הגב
מיכל דוידוביץ
מיכל דוידוביץ
20 בדצמבר 2023 בשעה 9:34

הי אין בעיה לשים בסיר שעועית לא מוכנה? תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 בדצמבר 2023 בשעה 16:57

מה ששמתי בשימורים היא כבר מוכנה לאכילה. אם לא משתמשים בשימורים יש להשרות לילה שלם את השעועית במים ואבקת סודה לשתייה ורק אז לשים בסיר החמין.

הגב
רוניק
רוניק
23 בספטמבר 2023 בשעה 9:43

אחד הטובים שיצאו לי. תודה!!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
24 בספטמבר 2023 בשעה 16:15

כיף גדול!

הגב
הדס גל
הדס גל
7 ביולי 2023 בשעה 8:26

אחד המתכונים השווים מחכה כל השבוע לשבת רק בגלל החמין!!!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 ביולי 2023 בשעה 14:8

כפרעלייך תודה כן החמין הזה יוצא נפלא! :) שבת שלום

הגב
חן
חן
13 ביולי 2023 בשעה 16:14

היי, עם איזה גודל של כוס משתמשים?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
13 ביולי 2023 בשעה 20:36

240 מ"ל :) גודל של כוס קרטון לקפה

הגב
מלי טוויטו
מלי טוויטו
7 בינואר 2023 בשעה 15:52

היי, האם אפשר לשים את החיטה בשקית קוקי?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 בינואר 2023 בשעה 15:53

היי מלי, כן, את יכולה ורצוי לתת לה בישול קטן לפני בסיר ולתבל בתבלינים, אני אישית אוהב שהיא נמצאת בסיר עצמו כי היא מקבלת את כל הטעם החזק של התבשיל אבל לשאלתך כן אפשרי בהחלט, גם את הביצים אפילו יש הנוהגים לשים בשקית קוקי, ב-2 המצבים כדאי לחורר חור קטן בשקית הקוקי ולהניח מלמעלה, בהצלחה.

הגב
נורית
נורית
6 בינואר 2023 בשעה 15:38

הי מה שלומך זו נורית.האמת כל כך חיכיתי למתכון הבעיה היא זה כמויות ענק ואני לא כלכך אוהבים אצלי רק אני.אז אשמח לדעת הכוונה איך מקצצת בכמויות.ושאלה: איך מצליחים להשיג תוצאת אפייה טובה לעוגה בחושה בתנור.אני לא מצליחה לפעמים זה יוצא בצקי מבפנים.וכל הזמן מנסה, יש לי תנור חדש.אולי לא מדייקת בזמני חימום ובכיוון של החימום.ת

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 בינואר 2023 בשעה 15:40

היי נורית, לגבי האסאדו אם הכמות במתכון היא לכ-4-6 סועדים פשוט תחלקי את כל הכמויות ב-4 או 5 ותעשי לך סיר יחיד. לגבי העוגה זו שאלה כללית מדיי, את כנראה לא אופה אותה מספיק זמן, לכל עוגה הזמנים שלה. חייב לשים סטופר.

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מתכונים פשוטים # בישול ארוך # ארוחת שבת # פפריקה אדומה מתוקה # תבשיל מרוקאי # בטטה # רעיון לארוחה בשרית מרשימה # ארוחה בשרית קלה להכנה # אסאדו # בצל # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # מנות עיקריות בשריות # רעיונות לארוחות צהריים # חגים # שישי # תפוח אדמה # ארוחה לחג # ארוחה בשרית לחג # ארוחה בשרית לשישי # חורף # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # תבשילים לחג # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # רעיונות לארוחות ערב בשריות # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # סוף שבוע # סופש # ארוחה חגיגית # אוכל לסוף שבוע # ארוחה בשרית # ארוחות בשריות חגיגיות # בסיר אחד מתכונים בשריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # תבשילים בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # ארוחה בשרית לצהריים # ארוחה בשרית חגיגית # בשר מספר 8 # מח עצם # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחה בשרית לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # ביצים קשות # שעועית לבנה # שעועית שחורה # שעועית אדומה # שעועית חומה # חיטה # חמין # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # מנות עיקריות לשבת # מנות עיקריות לראש השנה # תפוחי אדמה # שום # בצל לבן # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # בשר בקר # מתכונים ב 10 דקות # אבקת בצל # פפריקה אדומה # סילאן # ארוחת צהריים # גרגירי חומוס

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il