חלת דבש מעוצבת נתלשת לשבת המלכה ללא ביצים! ממש כמו שאר החלות שלי, מתכון מושלם עם משפר אפייה שיביא לכם תוצאה מדויקת וטובה! לחם רך ואוורירי כמו ענן, נסו להכין בבית ותאמינו לי שתצא לכם חלה מושלמת! יש גם באתר עוד מתכוני חלות מעולים עם סוגי קליעות שונים שתוכלו להכין לשבת קודש! תהנו! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם וכמובן אם תרצו לקבל רעיונות יש באתר עוד מגוון מתכונים לשבת המלכה שתוכלו להכין לערב השבת או לשבת בצהריים.
תוסיפו את המצרכים הרשומים למעלה למעט המלח למיקסר ותלושו בעוצמה 1-2 מספר דקות, לקראת סוף הלישה תוסיפו את המלח, לושו עוד דקה או 2 עד לקבלת בצק חלק ויפה (אם מעט יבש תוסיפו כף או 2 של מים). (סה"כ לישה של כ-7-10 דקות).
צרו מהבצק כדור והוציאו לקערה משומנת, שמנו אותו היטב מכסים טוב והתפיחו כשעה וחצי שעתיים, אחרי שתפח תורידו את הכיסוי ואת אוויר הבצק. צרו ממנו כדור אחד גדול שקלו וחלקו ל-3 כדורים שווים במשקל! כל כדור חלקו ל-4 כדורים קטנים (תשקלו אותם שהם שווים במשקלם!) כסו אותם במגבת למנוחה של 10-15 דקות.
מכינים סירופ דבש: לקלחת או סיר קטן מוסיפים דבש ומדללים עם מים ומניחים בצד שיתקרר.
אחרי המנוחה רדדו כל כדור לצורת אליפסה, גלגלו לרצועות (4) וחתכו ל-2 את הכל, תקשרו קשר בכל רצועה וצרו חלות אישיות, כסו במגבת ותתפיחו עוד כחצי שעה ואפילו שעה אם בא לכם, סדרו בתבנית 18 עם נייר אפייה (ישארו לכם עוד חלות אישיות שאותן תשימו מחוץ לתבנית) ותברישו בסירופ דבש.
תכניסו את החלה לתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו!) לשלב אחד מתחת לאמצע לכ-20 דקות או להזהבה. אחרי שהחלות יצאו תברישו שוב פעם בסירופ דבש ושיהיה בתיאבון.
אפשר להכניס לבצק חצי סוכר וחצי דבש