חביתת ירק כשרה לפסח - מתכון קל עם הרבה עשבי תיבול - כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, ועוד ירקות, שווה להכין בבוקר אם אתם רעבים ורוצים משהו מזין / סתם שווה להכין לילדים לתת להם לאכול משהו בריא! אם בא לכם לגוון אתם יכולים להכין לילדים מצה בריי שזו מצה עם שברי מצות בפנים וקצת חלב (חלבית לעומת זאת). יש באתר עוד מגוון מתכונים כשרים לפסח שכדאי לכם להציץ בהם. כמובן גם שיש באתר עוד רעיונות לארוחת בוקר מזינה כמו סלטים או מתכוני ביצים כאלו ואחרים. אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ואם תעקבו אחריי באינסטגרם כיוון שלשם אני מעלה את המתכונים לפני כל המקומות. צפו במתכון הוידאו עכשיו:
חותכים בצל סגול ומקרמלים במחבת (לוקח קצת זמן - אל תשרפו אותו - עוצמת חום בינונית נמוכה ומדי פעם מערבבים) ואח"כ מוציאים החוצה
לקערה גדולה מוסיפים את הביצים, מגרדים גזר בינוני ותפוח אדמה קטן וסוחטים נוזלים ומעבירים לקערה
מוסיפים את הבצל המקורמל לקערה וחותכים רבע צרור של: בצל ירוק, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, מוסיפים אותם גם כן לקערה
מוסיפים מלח פלפל ואת קמח המצה מערבבים היטב את כל המחלוטה (תערובת) ובנתיים מחממים 4-5 כפות שמן זית במחבת גדולה
ברגע שהשמן זית חם מוסיפים את התערובת - משטחים ומטגנים עם מכסה סגור בעוצמה בינונית נמוכה כ-20 דקות, אח"כ בודקים שזה מספיק אפוי ובעזרת צלחת הופכים לצד השני לעוד מספר דקות עד להזהבה.
מחליקים את החביתה מהמחבת על צלחת ושיהיה בתיאבון.