המבורגר שניצל + צ'יפס מתובל במתכון אחד - מתכון מושחת קל שכל אחד יכול להכין בבית בקלי קלות עם תערובת בשרים נפלאה שקיבלתי מ"בשר בכפר" - משלוח בשרים עד הבית! אם אתם רוצים תוספת אחרת ולא צי'פס יש לי באתר מתכון לפוטטוס מטוגנים כמו של מקדונלדס וגם מתכון לפוטטוס אפויים בתנור סופר טעימים! בנוסף אם אתם אנשים של מטוגנים יש באתר מתכון לעוף מטוגן סטייל KFC וגם ישנו מתכון לנאגטס עוף כמו של מקדונלדס ששווה לבדוק! יש באתר עוד מתכון להמבורגר רגיל שאפשר להכין בקלי קלות (בסגנון קצת שונה) כל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי - עקבו אחריי עוד היום והירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי - לחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש! בנתיים צפו במתכון וידאו:
חותכים בצל סגול לקוביות ומקרמלים כ-15-20 דקות, מעבירים לכלי שיתקרר, אחרי שהתקרר מעבירים את הבצל המקורמל לתערובת הבשרים (תערובת בשרים איכותית שקניתי מחברת "בשר בכפר" - הגיע אליי משלוח עד הבית ארוז יפה ומסודר)
מערבבים בעדינות את תערובת הבשרים עם הבצל המקורמל ועם מעט מלח ופלפל שחור גרוס (אל תדחסו את התערובת יותר מדיי כדי שלא יתפתח יותר מדיי גלוטן וכדי שהקציצה תישאר אוורירית)
שוקלים כ-300 גרם מהתערובת / 330 גרם ויוצרים בעדינות כדור טניס ומשטחים בעדינות לקציצת המבורגר יפה ומניחים בצד
מחממים שמן עמוק בסיר ועוברים לעבוד על ציפוי לחמניות ההמבורגר: שוברים 2 ביצים לכלי רחב, מוסיפים מלח ופלפל (לא הרבה) וטורפים את הביצים, לכלי נפרד נוסף מוסיפים פירורי לחם, שומשום, מלח ופלפל גרוס.
לוקחים לחמניית ההמבורגר (אמורים להיות 2 חלקים ואם אין אז כמובן תחתכו ל-2) טובלים ומכסים היטב בבלילת הביצים ומעבירים לפירורי הלחם בדיוק כמו שמצפים שניצל, לדעתי כדאי לעשות ציפוי כפול לקבלת קריספיות יתר וציפוי חזק יותר.
בודקים שהשמן מספיק חם בעזרת צ'יפס אחד או ענף פטרוזיליה (טובלים בשמן) וברגע שהוא מספיק חם מניחים בעדינות את הלחמנייה המצופה ומטגנים מספר דקות עד להשחמה, תוציאו אח"כ לנייר סופג.
מרססים תרסיס שמן זית על מחבת פסים ומטגנים את קציצות ההמבורגר כ-5-6 דקות מכל צד וסוגרים אותן גם מהצדדים, מידת העשייה שתתקבל לכם (בעוצמה 5-6 באינדוקציה למשל) היא מדיום-מדיום וול, אם תרצו מידה פחותה יותר פשוט טגנו פחות זמן. תוציאו את הקציצה ותנו לה לנוח בצד כמה דקות.
תכינו צ'יפס מתובל: חממו שמן בסיר טגנו צ'יפס תוציאו תבלו באורגנו יבש ותבלין שום, תוסיפו מלח ופלפל שחור גרוס וערבבו.
תכינו לכם את ההמבורגר שלכם: קטשופ, מיונז, עגבניית מגי, חסה, בצל סגול וכמובן את הקציצה, אפשר להוסיף גם ברביקיו דבש לאוהבים, תנו את הביס המושלם ושיהיה בתיאבון.
אל תטגנו יותר מדיי את הלחמניות שלא ישרפו
ניתן לשחק עם התיבול של הצ'יפס
רצוי להשתמש בבשר טרי ואיכותי כמו שקיבלתי מחברת "בשר בכפר" - מגיע משלוח ארוך בצורה מסודרת עד הבית
כל התוספות ומה ששמתי בהמבורגר מן הסתם ניתנים לשינוי לטעמכם האישי
כדאי לחכות מספר דקות אחרי שמוציאים את קציצת ההמבורגר ולתת לה לשבת קצת
אפשר להוסיף לתערובת הבשרים של הקציצות קצת ברביקיו דבש ולתת עוד טעם מיוחד, אפשר להוסיף טבסקו גם שיוסיף עניין