אם אתם בקטע של אוכל אסייתי זו מנה מדהימה שאתם חייבים להכין בבית. ביס בועט מפוצץ בטעם עם קרם קוקוס עשיר וטוב, קפיר ליים, למון גראס, משחת קארי ירוק ועוד פיצוץ של טעמים, מעט מתוק, חריף, שמן שומשום, בקיצור - דברים טובים! יש גם באתר מתכון לקציצות בשר בקרם קוקוס וקארי אמאלה ואבאלה שאתם חייבים גם לנסות להכין, אלו טעמים פשוט מדהימים! לעוד מתכוני דגים לחצו כאן ואם אתם בעניין יש עוד מתכונים עם קרם קוקוס באתר שלי. עקבו באינסטגרם שלי וצפו במתכונים לפני כולם.
מחממים שמן שומשום בסיר רחב ומוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, מערבבים מוסיפים שום כתוש וג’ינג’ר מגורד ומערבבים, חותכים 1 פלפל צ’ילי חריף ומוסיפים, נותנים טיגון של 2-3 דקות ומוסיפים את משחת הקארי הירוק, מערבבים ופותחים אותה על המחבת, מיד לאחר מכן משקשקים את פחית קרם הקוקוס של השף הלבן, פותחים, מערבבים ושופכים לסיר. ממלאים את הפחית במים (חצי עד שלושתרבעי פחית) ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב.
מוסיפים את הסוכר, המלח, הרוטב דגים, חותכים 3 עלי נענע ובזיליקום טריים ומוסיפים, מוסיפים גם 3 עלי קפיר ליים (אם אין בהישג יד אפשר לוותר עליהם), לוקחים למון גראס אחד ודופקים עליו קצת שיפתחו הטעמים שלו ומוסיפים. מערבבים טוב ואם צריך מתקנים טעם.
מבשלים את הרוטב כ-30-45 דקות אם קצת דליל אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס או כף אחת של קורנפלור מעורבבת עם מים. חותכים דג לבן שאוהבים (השתמשתי בדג פרידה אפשר גם דניס או לוקוס או לברק) לקוביות יפות ומוסיפים, נותנים בישול של עוד כ-20-30 דקות ומגישים על אורז לבן חם. תהנו, יש פה פיצוץ של טעמים בפה!
קארי אדום גם יעבוד. חריפות לפי טעמכם האישי. אם אין קפיר ליים אפשר לוותר עליו.