אם אתם בקטע של גיוזה - כיסוני בשר מהמטבח האסייתי - יפני - אז המתכון הבא בול בשבילכם, בכללי גם אם אתם לא מכירים הייתי ממליץ לכם לנסות להכין את המתכון הזה, הוא לא כזה מורכב כמו שחושבים אומנם דורש מיומנות קיפול בצק אבל בסרטון שלי אפשר לראות איך אני עושה את זה בקלי קלות ויתרה מכך - זה פשוט ממכר וג'וסי מבפנים! יוצאים כ-19-20 כיסוני בשר מהכמות שבמתכון, פשוט טעים! יש גם באתר מתכון לעוף חמוץ מתוק לכל חובבי הז'אנר. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
מוסיפים לקערה את הקמח המים הרותחים והמלח מערבבים ולשים יוצרים כדור מעבירים לקערה מכסים ונותנים לו לנוח חצי שעה.
למילוי מוסיפים לקערה את הבשר הכרוב הקצוץ הבצל ירוק הקצוץ הפטרייה הקצוצה שיני השום הכתושות שמן שומשום סויה רוטב דגים מעט ג'ינג'ר מעט פלפל ומלח ומערבבים טוב, מכסים בסיום ומעבירים למקרר.
אחרי חצי שעה מחלקים את הבצק מקמחים מעט מרדדים טוב וקורצים עיגולים, שומרים את שאריות בצק בצד ומשתמשים בהם אח"כ! כל עיגול מרדדים שוב (בנתיים מכסים את שאר עיגולי הבצק שלא יתייבשו) כדי שיתקבל עיגול דקיק במיוחד וממלאים בכפית ממילוי הבשר (לא לפוצץ במילוי!), מרטיבים ממש מעט את העיגול כמו בסרטון סוגרים מדביקים ומקפלים כמו שעשיתי עד שיתקבלו כיסונים יפים, מסדרים בקערה ומכסים במגבת.
מחממים מעט שמן שומשום במחבת או סיר עם מכסה תואם ומוסיפים את הגיוזות, נותנים להן 2-3 דקות שיקבלו צבע וחריכה מלמטה ומוסיפים מים רותחים ומיד סוגרים את המכסה, המטרה היא לכלוא אדים בסיר שיבשלו את הבצק והבשר (זה לוקח 3-4 דקות) עד שרואים שמוכן.
מכינים רוטב בצד עם סויה ג'ינג'ר, צ'ילי חריף אדום בצל ירוק מיץ לימון ומעט סילאן ומערבבים, מגישים את הגיוזות עם הרוטב בצד ושיהיה בתיאבון!
אפשר להחליף את בשר הבקר בפרגית טחונה, או בתערובת צמחונית. אם אין רוטב דגים לא חובה.