אם אתם אוהבים תבשילים בשריים שמתבשלים בבישול ארוך ושהבשר אח"כ רך ונימוח - זהו המתכון המתאים לכם! גולאש הונגרי בבירה סופר טעים עם עלי דפנה, גזר, בצל סגול, תפוחי אדמה, גמבה אדומה ועוד דברים טובים, תיבול פשוט ולא גס מדיי, לאכול עם אורז לבן בסמטי או רגיל ולהנות ממנה מנחמת שמתאימה לחורף (בתכלס אפשר גם לאכול אותה בקיץ פשוט סתם יהיה לכם חם) :) אני אישית ממש אהבתי אותה ואני ממליץ להכין אותה! אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. יתרה מכך תוכלו לצפות בעוד מתכונים בשריים באתר שלי להכין ולספר לי איך יצא לכם. צפו במתכון הוידאו עכשיו:
קולפים את הגזר ותפוחי האדמה, חותכים לקוביות לגודל בינוני (לא קטנות מדיי ולא גדולות מדיי), חותכים גם 2 בצלים לבנים + גמבה אדומה לחתיכות בגודל בינוני ושומרים הכל בקערה בצד.
חותכים פילה מדומה לקוביות בגודל בינוני ושומרים בצד.
לסיר מוסיפים 2-3 כפות שמן זית מחממים (עוצמת חימום בינונית) ומוסיפים את קוביות הפילה המדומה לצריבה קלה, לאחר מכן תוסיפו את הירקות החתוכים לבפנים.
שפכו את הבירה לסיר, תוסיפו את עלי הדפנה הפלפל האנגלי והתיבול (הפפריקה המלח הפלפל) ותוסיפו מים חמים עד לכיסוי, ערבבו הכל היטב וסגרו את מכסה הסיר, הביאו לרתיחה למשך כ-5 דקות ואח"כ הנמיכו את עוצמת האש לעוצמה בינונית-חלשה (לא חלשה מדיי) ובשלו כ-3-3.5 שעות עד שהבשר מתרכך!
תוציאו חתיכת בשר אחת תטעמו תבדקו שהכל כראוי, במידה וכן כבו את האש ושיהיה בתיאבון. מומלץ לאכול עם אורז לבן :)
ניתן לוותר על החריפות
ניתן להשתמש רק בפפריקה אדומה מתוקה
ניתן להשתמש בכל בירה לבנה שאתם אוהבים
מה אתה ממליץ במקום בירה? יש ילדה שצריכה לאכול..
היי, אין קשר, האלכוהול מתאדה :) זה רק נותן טעם. ואם את לא רוצה תחליפי במים או בציר ירקות מלא בטעם.