גביניות שמרים של פעם לילדים לאורחים וברור שגם לכם! לכל אלו שחולים על הקינוחים מהסוג הזה המתכון הבא יבוא לכם כמו כפפה, תכינו אותו בבית ואל תדאגו אם הבצק מעט רך אפשר לקמח אותו עד שמתקבל הבצק המתאים, לחלק את הבצק, ליצור 2 ריבועים ולהתחיל ליצור גביניות, טעים בקטע אחר שחבל לכם על הזמן! אתם אתם בקטע של קינוחים "גבינייתיים" יש לי באתר גם מתכון לסירניקי בתנור שהן בעצם לביבות גבינה רוסיות גם כן עם גבינת טבורוג. סופר טעימות ורכות! ואם אתם בקטע של בצקים פריכים אז יש לי גם אחלה מתכון למגולגלות קינדר מהסרטים שאין סיכוי שלא תאהבו. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים.
הוסיפו למיקסר את המצרכים היבשים וערבבו, אח"כ את הרטובים (השמן החלב החמאה) ותתחילו ללוש היטב מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. העבירו לקערה משומנת והתפיחו כשעה עד שעה וחצי.
בנתיים בזמן ההתפחה תוסיפו לקערה את מרכיבי המילוי: גבינת טבורוג מחית הוניל אבקת הסוכר האינסטנט פודינג, גרידת הלימון הקורנפלור והביצה וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד, טעמו ובדקו שמספיק מתוק לכם.
סירופ סוכר: לסיר קטן מוסיפים את הסוכר והמים באותה הכמות עם מעט מיץ לימון סחוט ובוחשים מחממים מספר דקות עד שהנוזל מעט מסמיך, ברגע שמסיימים והסוכר ממש נמס מניחים בצד.
ברגע שהבצק מוכן חלקו אותו ל-2 ורדדו כל חלק על משטח מקומח לריבוע לא דק מדיי ולא עבר מדיי, בעזרת חותך פיצה חתכו לריבועים שווים (12 או 9 תלוי בגודל שבא לכם) והניחו בכל ריבוע כפית גדושה מהמלית.
סגרו כל פעם מ-2 האלכסונים של כל ריבוע הדקו היטב וסגרו כדי ליצור מעין צורת מעטפה, הניחו את כל הגביניות על תבנית עם נייר אפייה כסו והתפיחו עוד כחצי שעה. (אפשר גם שלא להתפיח אם ממהרים).
חממו תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו ובסיום התפחת הגביניות הברישו אותן בביצה טרופה מעורבבת עם מעט מים, הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-23-25 דקות עד שהן מזהיבות ויפות. תיזהרו לאפות יותר מדיי שלא יתייבשו!
בסיום האפייה הברישו אותן ישר בסירופ סוכר ומגישים, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק! ניתן לשמור בקופסה אטומה מספר ימים או להקפיא.
אפשר לוותר על גרידת הלימון אם לא אוהבים. אם הבצק קצת רך מוסיפים עוד קצת קמח. את שאריות הבצק שחותכים לא לזרוק - תשתמשו בהן אח"כ וצרו עוד ריבועי גביניות :)