מתכון לגבינה ביתית מחלב בקלי קלות שכל אחד יכול לעשות בבית! פעם חשבתם איך עושים גבינה? הריי לכם מתכון משובח עם שן שום כתושה, חומץ, והרבה אהבה :) יש לנו באתר גם מתכון להכנת כדורי לאבנה ביתיים טעימים עם 6 ציפויים שונים! אם תרצו להישאר מעודכנים ולקבל התראות לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון, צפו עכשיו במתכון וידאו:
לסיר שופכים 2 קרטוני חלב (כל קרטון 1 ליטר = 2 ליטר סה"כ) מדליקים אש לעוצמה בינונית - גבוהה אך לא גבוהה מדיי כדי שהחלב לא ישרף מלמטה מחממים את החלב ותוך כדי החימום דואגים לערבב היטב.
כשהחלב מספיק חם מוסיפים שמנת חמוצה של פעם 27% שומן ומערבבים מנמיכים מעט את עוצמת האש וממשיכים לערבב.
מוסיפים 6 כפות חומץ לבן בהדרגה ומערבבים בכל פעם שמוסיפים מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים מוסיפים 3 כפות מלח גס ומערבבים מגבירים קצת את עוצמת האש ומערבבים כותשים שן שום, מכניסים פנימה ומערבבים
לאט לאט אתם תשימו לב תוך כדי ערבוב שהמים הופכים לצהובים ושגושי גבילה מתחילים להתגבש בסיר ברגע שתראו את הגושים כבו את האש סגרו את מכסה הסיר ותנו לו לנוח 15 דקות עם המכסה סגור
לאחר 15 דקות קחו קערה גדולה מסננת, והניחו על המסננת בד חיתול בעזרת כף מחוררת תעבירו את גושי הגבינה מהסיר לבד החיתול כדי שכל הנוזלים ינוקזו לקערה, אפשר גם לשפוך את מי הגבינה והגושים ישירות לבד החיתול אך פעולה זו דורשת מכם להיזהר ושכלום לא ישפך לכם או עליכם! לאחר שסיימתם לשים את הגבינה נערו מעט ותנו לה 2-3 דקות להצטנן על בד החיתול.
סגרו את בד החיתול ונקזו נוזלים היטב, הניחו צלחת קטנה או כלי שטוח על הגבינה, שימו משהו עם משקל על הצלחת/הכלי השטוח (בקבוק מים למשל) ותנו לגבינה לנוח שעה (בזמן הזה הגבינה מתחברת והנוזלים ממשיכים לצאת מלמטה).
אחרי שעה תפתחו את בד החיתול בזהירות ותוציאו את הגבינה, ניתן לשמור את מי הגבינה ממקודם, להכניס את הגבינה לצנצנת ולשפוך את המים לשם. הגבינה תחזיק לכם מספר ימים בודדים לכן רצוי לאכול אותה מהר (אין בה חומר משמר), ממליץ להוסיף קצת שמן זית, אולי גם זעתר טיפה, קצת ירקות, או לשלב בכל סנדוויץ' ושיהיה בתיאבון :)
* חשוב כל הזמן לערבב את החלב כדי שלא ישרף לכם מלמטה בסיר.* לא להרתיח את החלב יותר מדיי כדי שלא יקרש ויקבל מעין כרום.* ממי הגבינה שנשארו תוכלו להכין בלינצ'ס ולחמניות.
כמה אחוזי השומן והערך הקלורי של הגבינה המתכון?
זה תלוי באחוזי השומן של השמנת החמוצה...
אני מחפש גבינה עם ממש קצת שומן (עד 3 אחוז), האם אפשר לא להכניס את השמנת 27 אחוז, או משהוא אחר במקומה? תודה
אפשר שמנת חמוצה 15%...
לא ברור מיץ מלימון שלם או כף מיץ לימון?
מיץ של לימון בינוני שלם. לא כף.
מה ניתן לעשות עם הנוזלים
לחמניות ולחמים.