בצלים ממולאים צמחונים בטעם בשרי - תוספת למנה עיקרית פרווה טבעונית שאתם חייבים לנסות בבית! הטעם? בשרי לגמרי, הפיסטוקים ישתלבו נפלא והתבלינים יתנו את המילה האחרונה! הבצלים יתמוססו לכם בפה מרוב שהם רכים והתוספת תהיה פשוט מקורית ומשגעת! נסו להכין ותראו שאני צודק. יש לי באתר עוד מתכון משובח לבצלים ממולאים צמחונים מקורמלים שתוכלו להכין גם כן ואם בא לכם גרסה בשרית אז יש מתכון לבצלים ממולאים עם אורז בשרי וצנוברים שלא תרצו להפסיק לנשנש! מתכונים לממולאים נוספים נמצאים באתר שלי אז כנסו תכינו וספרו איך יצא לכם. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
חותכים ומקלפים 7 בצלים לבנים גדולים ויוצרים חתך באמצע, מבשלים אותם בסיר עם מים חמים כ-20-30 דקות או עד שהקליפה מתחילה להתנתק, מעבירים אח"כ למי קרח.(שומרים את מי בישול הבצלים!)
מפרידים את קליפות הבצלים ושומרים בצד, לוקחים 4 לבבות מהבצלים שבושלו חותכים לקוביות ומטגנים בסיר יציקת ברזל עם שמן זית ומעט פלפל שחור גרוס עד שהבצלים מתקרמלים, מוסיפים 1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן ומטגנים מספר דקות ומעבירים הכל לקערה.
גורסים 6 כפות פיסטוקים לצ'אנקים ובאותו סיר יציקת ברזל קולים את הפיסטוקים כ-2-3 דקות - מעבירים לקערה עם האורז ומוסיפים את התיבול: 1 צרור פטרוזיליה קצוצה, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית תבלין שווארמה וגריל עוף, חצי כפית בהרט וסומק וכפית מלח גדושה. מערבבים הכל וטועמים קצת אם הטעם בסדר לכם.
מוסיפים לקערה נפרדת 4 כוסות ממי בישול הבצלים, כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות אבקת מרק עוף פרווה! כפית פפריקה אדומה מתוקה, חצי כפית בהרט, כפית מלח גריל עוף ותבלין שווארמה, 3 כפות סילאן וסוחטים מעט מיץ לימון טרי לקונטרסט (אם משהו חסר לכם בטעם תקנו לפי רצונכם).
ממלאים בערך כף מהמילוי בכל אחת מקליפות הבצלים ומגלגלים בעדינות כמו בסרטון, מניחים את הבצלים בצורה מסודרת בסיר יציקת ברזל עם מעט שמן זית כשחתך הבצל מופנה כלפי מטה.
יוצקים את נוזל הבישול על הבצלים בזהירות ומניחים צלחת על הבצלים, מביאים לרתיחה לכ-דקה ואח"כ מנמיכים לעוצמה נמוכה-בינונית לבישול של כ-שעה ורבע, אח"כ פותחים מכסה ונותנים לנוזלים להצטמצם עוד כ-20-30 דקות. בסיום מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 חום עליון תחתון (לא טורבו) לכ-35-40 דקות עד שהם שחומים ויפים, מוציאים בזהירות מפזרים קצת צ'אנקים של פיסטוקים ושיהיה בתיאבון. אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה - זה המעט שיעזור לי :)
אבקת מרק עוף פרווה לא חובה אם אין לכם. ניתן להשתמש בציר ירקות גם כן במקום מי בישול הבצלים.
הכנו היום, היה פצצה, הסיר חוסל
כיף לשמוע תהנו
הצלחת נשארת עד לסיום הבישול כולל התנור?
מבשלים עד שזה מתרכך ובסיום נותנים חריכה בתנור אם רוצים עד שמשחים :)