בצלים ממולאים מקורמלים עם בשר אורז צנוברים נענע פטרוזיליה ועוד דברים טובים, כל הטוב הזה יושב ברוטב סופר טעים שמכיל ציר בקר איכותי, סילאן, עלי דפנה מקלות קינמון פשוט פיצוץ של טעם, בישלתי את הבצלים ואח"כ נתתי להם חריכה בתנור, מדובר באחד המתכונים המנחמים והטעימים ביותר שיש מבין כל מתכוני הממולאים שיש לי באתר וזה אני אומר לכם באחריות! כמובן שיש עוד מתכוני בצלים ממולאים באתר וגם מתכון לבצלים ממולאים צמחוניים סופר טעימים שיותר כיף לאכול אותם אפילו קרים! יש גם מתכון לכרוב ממולא מלפוף צמחוני שחובה לנסות להכין וגם מתכון משגע לעלי גפן טעימים במיוחד! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים!
מסירים את קליפת הבצלים וחותכים חתך עד לאמצע, מבשלים במים רותחים כ-15-20 דקות או עד שהקליפה מתחילה להתנתק ואח"כ מעבירים למי קרח.
מוסיפים 1 כוס אורז עגול למי בישול הבצלים ומבשלים כ-10 דקות אח"כ מוציאים למסננת.
מפרידים בזהירות את עלי הבצלים ושומרים 3 לבבות בצלים.
חותכים 3 לבבות מהבצלים שבישלנו לקוביות ומטגנים בסיר ברזל עם מלח ופלפל, מוסיפים את הצנוברים וקולים אותם, מיד אח"כ מוסיפים את הבשר הטחון ואת הפפריקה הבהרט הכורכום ואבקת המרק, טועמים ואם צריך מחזקים מליחות. (מבשלים חצי טיגון ולא טיגון מלא!) מעבירים לקערה בסיום. חותכים נענע טרייה ופטרוזיליה מוסיפים לתערובת וגם את האורז הלבן שבישלנו וסיננו ומערבבים הכל.
ממלאים את הבצלים בתערובת - לא לפוצץ במילוי יותר מדיי ומגלגלים בעדינות.
לאותו סיר יציקת ברזל שטיגנו בו את הבשר (יש בו הרבה טעם) מוסיפים (בלי לשטוף אותו) את הציר בקר המים הסילאן המלח, 2 מקלות קינמון ו-2 עלי דפנה, מערבבים טועמים שמספיק טעים ומוסיפים את הבצלים (לא לפוצץ את הסיר בנוזלים - הוא אמור להגיע עד לשלושתרבע גובה הבצלים). (אני שכחתי להוסיף את הרסק עגבניות מרוכז לפני שהוספתי את הבצלים אז ערבבתי אותו עם קצת מים והוספתי, אפשר ישר להוסיף אותו לרוטב בהתחלה.)
לאחר שסידרתם את הבצלים כמו שצריך סגרו מכסה הביאו לרתיחה 2-3 דקות אח"כ תנמיכו לעוצמה נמוכה ובשלו כשעה ורבע. אח"כ תכניסו לתנור על 250 מעלות עד להשחמה של הבצלים ועד שהם ממש מתמוססים. בתיאבון!
אם לא אוהבים קינמון אפשר לוותר וכמובן גם תקף לשאר הדברים. יש לי באתר עוד מתכוני ממולאים נפלאים