בורקס תרד גבינות ובצל מקורמל ללא חמאה ללא מרגרינה שלא תרצו להפסיק לאכול, הבצל המקורמל והתרד פשוט ימסו לכם בפה עם תערובת הגבינות הטעימה, הבולגרית, הצהובה.. אמאלה ואבאלה! הבצק יהיה פריך וקריספי, אתם פשוט חייבים לנסות להכין את זה בבית! ואגב אם אתם צליאקים אז יש לי באתר מתכון לבורקס תרד וגבינות ללא גלוטן מדפי אורז שאפשר להכין בקלי קלות גם כן! כמובן שאת מילוי הבורקס אפשר לקחת לאיזה מקום שרק רוצים ולשחק איתו (למשל:פירה, פטריות ובצל, פירה כמהין, תירס וגבינות ואפילו מילוי בשרי במקום הגבינות). עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים שווים! יש באתר שלי עוד מתכוני מאפים בתנור שכדאי לנסות להכין.
מוסיפים לקערה את המצרכים לבצק - קמח מים חומץ שמן ומלח לפי הכמות למעלה - יספיק ל-6 בורקסים ולשים, יתקבל בצק מעט דביק, מכסים אותו ל-15 דקות ואח"כ בידיים משומנות מקפלים אותו, חוזרים על הפעולה פעמיים כדי לקבל כדור בצק חלק חלק! מחלקים את הכדור ל-6 כדורים שכל אחד 140 גרם ומניחים בכלי עם כמות שמן זית נכבדת שיגיע לפחות לחצי הגובה שלהם, דואגים לשמן את הכדורים מלמעלה ומכסים בניילון שלא יתייבשו למנוחה של שעה בתוך השמן!
בזמן שהכדורים נחים מכינים את המילוי: חותכים 2 בצלים ומקרמלים עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס במחבת עם 3 כפות שמן זית. מוסיפים מדי פעם מים לזרז את הקירמול על עוצמת אש גבוהה יותר (שימו לב שכל פעם התחתית של המחבת "תיחרך" והמים יעזרו לחריכה לרדת ולצבוע את הבצל. ברגע שהוא מקורמל מספיק מוסיפים חבילת תרד שאוהבים ללא הגבעולים חותכים גס ומטגנים עד שנפח התרד יורד, זה יקח כ-10 דקות או אולי קצת יותר. ברגע שהנפח ירד תעבירו לקערה עם מסננת ונקזו את הנוזלים של התרד והבצל, תלחצו קצת מדיי פעם כדי שהנוזלים יצאו לגמרי וחכו שהתערובת תתקרר! מעבירים את התרד והבצל הסחוטים לקערה, לאותה קערה תוסיפו גבינה צהובה מגורדת, בולגרית רכה (אפשר גם קצת גבינת שמנת), ביצה מלח ופלפל שחור טחון מערבבים טוב.
פותחים כל כדור בצק על משטח עבודה משומן בעדינות ולא נורא אם נקרע קצת, עד שהבצק שקוף שקוף, מניחים מתערובת הגבינות ומתחילים לסגור לצורת שבלול או לצורה שאוהבים. שימו כמות מילוי יפה כדי שהבורקס לא ישאר ללא מילוי ויהיה עם הרבה בצק... סדרו על תבנית עם נייר אפייה (שלא יהיו צמודים אחד לשני!) פזרו מלא שומשום והכניסו לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות לכ-30-40 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים יפה יפה!
מגישים עם ביצה קשה חומה מלפפון חמוץ רסק עגבניות וסלט קטן בצד ומתענגים על כל ביס וזהירות כשזה חם.. שלא תקבלו כוויה.
אפשר לשחק עם המילוי ולהוסיף תירס, או פטריות מוקפצות במחבת עם הבצל במקום התרד, או מילוי של פירה, או מילוי של פירה כמהין, רוצו עם הדמיון שלכם...
זמני האפייה בתנור יכולים להשתנות אצל כל אחד, שימו לב שהוא שחום ויפה בתנור. שלא יצא מצב שהבצק יצא לכם חי.
אם אני שמה רק גבינות צריך ביצה? אולי כדאי לשים גבינת טוב טעם? הילדים שלי לא אוהבים תרד.
תוותרי על התרד, וכן, תוסיפי ביצה, מקסימום תוסיפי קצת גבינת שמנת
כמה זמן בערך לשים את הבצק? לא יודעת לעבוד עם בצק, מפחדת להרוס
מספר דקות. וגם כשהוא לא חלק, מכסים אותו ל-15 דקות בקערה ואז מתחילים בקיפולים והוא יהפוך לחלק ממש.
מספר דקות. וגם כשהוא לא חלק, מכסים אותו ל-15 דקות בקערה ואז מתחילים בקיפולים והוא יהפוך לחלק ממש.