בורקס חלבון גבינות רזות ותירס קל מבצק פילו מופחת שומן עם כ-285 גרם חלבון לכל הבורקס! שווה טעים מזין אחלה ארוחת ערב חלבית בכלום זמן עבודה ושלמות למי שמתאמן בחדר כושר ונמצא בחיטוב ורוצה לבנות אחלה מסת שריר ולהנות מארוחה טובה, עם יוגורט פרו מפוצץ בחלבון תירס קל ועוד דברים טובים! תהליך הכנה קל במיוחד! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
תוסיפו לקערה את כל המצרכים וכל הגבינות המגורדות, ערבבו היטב עם הביצים, המלח הפלפל
סננו את התירס מהנוזלים היטב היטב ותוסיפו לקערה, ערבב וטעמו מעט לוודא שאכן הטעם מספק אתכם מבחינת מליחות וכו', תיזהרו להוסיף הרבה מלח קחו בחשבון שהגבינות מלוחות
את בצק הפילו תוציאו מהמקפיא למקרר וברגע שתרצו לעבוד איתו תפרשו אותו על השולחן, קחו כל פעם 2 דפי פילו ותניחו אחד על השני, בנתיים שימו מגבת ותכסו את יתר דפי הפילו שלא יתייבשו! רססו תרסיס שמן זית על דף הפילו, תוסיפו מהמילוי פס יפה, גלגלו וצרו שבלול, את השבלול תניחו בתבנית בקוטר 26
צרו עוד שבלולים עם המילוי ותניחו אחד ליד השני בתבנית (אפשר לשמן אותה ולהניח נייר אפייה גם), אם אחד קצת יקרע לכם לא נורא תשימו כי באפייה הכל יתחבר לכם! אל דאגה! רססו עוד שמן זית על הבורקסים או שתברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום לבן ושחור
אם נשארו לכם דפי פילו עודפים (מה שקרה לי) צרו עוד איזשהו שבלול או 2 ותוסיפו לתבנית בקוטר 20 ותאפו גם כן. אחרי שסידרתם את כל שבלולי הבורקס יפה בתבנית תכניסו לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (חום עליון תחתון לא טורבו) לכ-40-50 דקות או עד שזהוב ושחום מלמעלה ותוציאו! מומלץ לאכול לצד ביצה קשה וסלט טוב :)
אם נשאר לכם מהתערובת פשוט תוסיפו לה כף שתיים או 3 של קמח תירס תערבבו צרו לביבות ותאפו עד שמזהיב והופ יש לכם לביבות תירס חלבון
אפשר להוסיף בצל מקורמל לתערובת.
תודה!! נראה פצצה !!
בשמחה!