בורקס דפי אורז חלבון עם גבינות פטריות ובצל ללא גלוטן כשר לפסח אחלה ארוחת בוקר - בריאה, מזינה וטעימה! לכל חובבי הבורקסים הגיע הזמן לאכול משהו קצת יותר בריא מהבורקס הרגיל המושחת. יש באתר עוד מתכונים עם דפי אורז שתוכלו להכין וכמובן עוד מתכון לבורקס דפי אורז עם גבינות תרד ובצל ללא גלוטן בתבנית אחת! בכללי באתר יש מגוון מתכונים ללא גלוטן שתוכלו להכין במידה ואתם רגישים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים. אגב, בכל הבורקסים יש סה"כ כ-100 גרם חלבון!
מטגנים בצל ופטריות ומעבירים לקערה, מקררים ומוסיפים את היוגורט פרו והגבינות, 2 ביצים מלח ופלפל. מערבבים היטב
לכלי רחב מוסיפים מים ביצה סילאן ומעט מלח ומערבבים היטב, טובלים 2 דפי אורז היטב כל דף בנפרד מדביקים אחד לשני ומחכים מספר שניות
מניחים על צלחת ומוסיפים 2 כפות מהתערובת, מקפלים ל-2 לצורת ירח וסוגרים היטב, מסדרים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה מוסיפים שומשום שחור ולבן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30-40 דקות או עד שמשחים. מוציאים ושיהיה בתיאבון
אפשר לשנות את המילוי ולהחליף את הפטריות והבצל במשהו אחר שאוהבים: למשל זיתים, טונה (כך תקבלו עוד חלבון) או תירס.
ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט לתערובת הגבינות
בסה"כ כ-100 גרם חלבון לכל הבורקסים!