תבשיל אסאדו ביין אדום וסילאן עם תפוחי אדמה בצלים מקורמלים ערמונים ועוד דברים טובים בבישול ארוך ואיטי, הבשר רך נימוח ומתפרק בפה, כל שעליכם לעשות הוא לפורר את האסאדו בקערה נפרדת, לצקת מהרוטב שבסיר עם הבצלים המקורמלים לערבב הכל, לשים על מצה רטובה ולגלגל, מובטח לכם ביס חלומי! כמובן שבמשך השנה תוכלו לשים בפיתה, ג'בטה, המבורגר או כל דבר שתרצו! המתאימה מתאימה לערב חג פסח וכמובן לשבת המלכה! ממליץ עליה מאוד! באתר יש עוד מבחר מתכוני אסאדו מעולים שתוכלו להכין בכל ימות השנה לאוהבי הז'אנר! עקבו אחריי באינסטגרם וקבלו את המתכונים לפני כולם.
לסיר ברזל יצוק של מגנוס מוסיפים 3 כפות שמן זית ומחממים, צורבים 1.5 בשר אסאדו חתוך לקוביות ומשחימים יפה, בסיום מוציאים לקערה ולא מנקים את הסיר
מוסיפים לסיר 4 בצלים לבנים חתוכים ומקרמלים עם מעט מים עד שהופכים לשחומים יפים, מוסיפים 3 גזרים חתוכים, חופן ערמונים מוכנים לאכילה מ-3 שקיות ואקום קטנות, 10 תפוחי אדמה קטנים מחזירים את הבשר ומוסיפים 3-4 כפות סילאן, מוסיפים חצי כוס מים (שקשקתי את המים עם מה שנשאר בצנצנת הסילאן והוספתי).
מוסיפים 2 כוסות יין אדום חצי יבש או יבש, 1 כוס ציר בקר או כוס מים, מלח לפי טעם, 5-7 שיני שום, כפית כורכום שטוחה, חצי כפית פלפל שחור טחון ומערבבים
קוצצים חצי צרור פטרוזיליה ומוסיפים, אם רוצים רוטב סמיך יותר, מוסיפים 2 כפות קורנפלור גדושות לקערה ומערבבים עם 3-4 כפות מים או מעט יותר עד לקבלת תערובת מימית חלקה, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. סוגרים מכסה ומביאים לרתיחה ל-2-3 דקות, מנמיכים לעוצמה בינונית-נמוכה (4 באינדוקציה) ומבשלים 4-6 שעות או עד שהבשר רך ומתפרק בקלות
לפורר את הבשר בקערה ל"שיערות" ולשפוך מהרוטב עם הבצלים המקורמלים עליו, לערבב הכל ביחד, למרוח קטשופ מיונז על מצה רטובה ולגלגל למעין לאפה/טורטיה
האם ניתן לקצר את הדרך ולבשל בסיר לחץ ?
בהחלט ניתן!
להכניס את הכל ביחד ? וכמה זמן לבשל בבקשה ?
כ-3-4 שעות עד שרך. לא מספיק רך? תמשיך לבשל עוד.
מה אפשרי שיחליף את היין ? והאם יש לך מתכון לחזה אווז בתנור ?( לא מצאתי )
חזה אווז אצלם לכאן בהמשך אעלה. לגבי היין - ציר בקר או מים פשוט. גם בירה תעבוד.
איזה יין שמים? מתוק או יבש?
חצי יבש... לא מתוק :)
האם אפשר להשתמש במתכון הזה לפלטת שבת?
כן, כמובן להכין לפני ואז לחמם. אבל הסכנה בפלטה שזה יכול קצת לייבש את הבשר. יש פלטות עם עוצמת חום חזקה...
התכוונתי כמו חמין
בתכלס מאמין שכן כי גם בחמין הבשר יושב על הפלטה.
הכוונה בבישול איטי; זאת אומרת לא לבשל אותו על הכיריים 4-6 שעות; אלא ישר להעביר אותו לפלטה אחרי זמן קצר יותר
אפשר לנסות, הפלטה היא לא מדע מדוייק והעוצמות שלה שונות אצל כולם
תודה על המתכון! יש אפשרות לשים בתנור במקום בישול של 6 שעות?
אפשר עד שיהיה רך, אבל צריך להיזהר שלא יתייבש. לפרק לקוביות גדולות ולא קטנות מדיי ולאפות כמו במתכון אסאדו הזה בתנור.
תודה לך. חג שמח!
חג שמח נשמה
היי שחר, תודה עבור המתכון. ברשימת המצרכים מופיע 3 קילו אסאדו (חתוך לקוביות), וגם 1.5 קילו אסאדו (שפונדרה חתוך לקוביות). באופן ההכנה כתוב צורבים 1.5 בשר אסאדו חתוך לקוביות. שאר הבשר לא מוזכר. דבר נוסף זה 4.5 ק"ג לחמישה סועדים... אם פספסתי משהו, אני מתנצלת מראש. תודה.
את צודקת. זו טעות והיא תוקנה. תודה רבה לך.