איך להכין חלב מרוכז טבעוני בבית בקלי קלות - אם חיפשתם מתכון טבעוני שווה אז קבלו אותו: החלב המרוכז הטבעוני שיעשה לכם חיים קלים במטבח ויועיל מאוד בהכנת גלידות וכל מיני קינוחים טבעוניים / קינוחים פרווה! בקלי קלות וב-5 מצרכים בלבד תוכלו להנות מאחלה חלב מרוכז טבעוני! אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כיוון שלשם המתכונים עולים לפני כל המקומות וכמובן שתירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים כדי לקבל התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש.
מחממים את חלב הסויה עם הסוכר, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים, לקערה נפרדת מוסיפים כף קורנפלור גדושה ומוסיפים 2 כפות מים מערבבים היטב עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לסיר ומערבבים היטב
מבשלים על עוצמת אש 7-8 באינדוקציה ודואגים לערבב מדי פעם שלא תישרף התחתית (לא סוגרים מכסה!) לאחר כשעה-שעה ורבע הכמות תקטן בכחצי והנוזל יהיה יותר סמיך
בשלב האחרון שהנוזל שלכם הסמיך תוסיפו את אבקת הסודה לשתייה תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק, תעבירו למסננת לתוך צנצנת כדי שלא יהיו לכם גושים בחלק המרוכז. חכו שיתקרר ותעבירו למקרר
יכול לשרוד במקרר כשבועיים-3
ניתן להקפיא לכ-3 חודשים / מעט יותר
ניתן להוסיף קמצוץ מלח
מכמות של ליטר אמורה לצאת לכם כמות של 500 גרם בסוף
ניתן להשתמש בסוכר חום אם רוצים
היי אפשר לוותר או להחליף את השמן קוקוס?
הי,, אפשר להחליף בשמן רגיל.