פודיק - Foodik

אושפלאו בוכרי

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
140 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
אושפלאו בוכרי
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעתיים ו-30 דקות
זמן כולל
3 שעות

אושפלאו בוכרי או פלוב או אושפלו תקראו לו איך שתרצו אבל את המתכון הזה אתם הולכים להכין! מתכון מנצח מסורתי אותנטי לפי הספר, עם 3 ראשי שום, פלפל ירוק חריף והרבה אהבה! תכינו כמו שכתבתי פה למטה לשבת קודש וספרו לי איך יצא לכם, מבטיח לכם שאתם תעופו על זה פשוט! עקבו באינסטגרם וצפו במתכונים שווים נוספים.

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר גדול:
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים לסיר גדול כוס שמן ומחממים, מוסיפים את צלעות הטלה ובשר הבקר ומטגנים עד שהם משחימים יפה, בנתיים חותכים את הבצלים הלבנים לרצועות דקות ומוסיפים לסיר עם כף מלח ומערבבים נותנים להם גם כן להיטגן ביחד עם הבשר.

  • מוסיפים 5 כוסות מים (על כל כוס אורז עגול 2 כוסות מים) חמים, כפית פלפל שחור גרוס, כף גדושה של זרעי כמון (זירה), 1 פלפל ירוק חריף שלם ו-3 ראשי שום שלמים (לקלף את הקליפה שלהם מעט). מערבבים סוגרים ומבשלים חצי שעה, אח"כ מוציאים את השום והפלפל ירוק לצלוחית, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים עוד כשעה וחצי שעתיים עד שהבשר דיי רך!

  • מקלפים וחותכים את הגזרים לגפרורים (לא לגרד בפומפייה!) דקים, מוסיפים את כל הגזרים אחרי כשעה וחצי שעתיים בישול לסיר, סוגרים ומבשלים כ-15 דק', לאחר מכן מוסיפים 2.5 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן (שטפו טוב טוב) ומשטחים אותו. צריך שהמים ממש יהיו כ-חצי סנטימטר מעל האורז. מוסיפים עוד קצת זרעי כמון ומגבירים את האש לעוצמה גבוהה עם מכסה פתוח למספר דקות.

  • אחרי מספר דקות בעזרת כף גדולה לוקחים את האורז מהצדדים כמו שעשיתי בסרטון ויוצרים מעין גבעה נותנים למים לשבת בצדדים (אם יש הרבה נוזלים תוציאו קצת זה בסדר), מחזירים את 3 ראשי השום שמים אותם בגבעת האורז + את הפלפל ירוק חריף עושים חור באמצע ועוד חורים באורז כמו שעשיתי בסרטון וסוגרים עם מכסה ומגבת לבישול על עוצמה בינונית נמוכה ל-25-30 דק'. בסיום מכבים ומשאירים עם המכסה לעוד כ-20-25 דק' ורק אז פותחים! יצא לכם אורז אחד אחד רטוב טעים מפוצץ בטעם! (אל תפתחו את המכסה תנו לאורז לשתות את הנוזלים).

הערות
  • אם אין צלעות טלה בקשו מהקצב בשר בקר לבישול ארוך. בשר מספר 8 יתאים כי הוא שרירי.

0 תגובות על: אושפלאו בוכרי
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # בישול ארוך # ללא גלוטן # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # שמן קנולה # מתכונים לחגים # פלפל שחור גרוס # מסעדות # אוכל ללא גלוטן # מאכלים ללא גלוטן # עמית ועדות # אורז עגול # ארוחת צהריים לשישי # ארוחה בשרית קלה להכנה # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל לפסח # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # אורז # אורז ליום שישי # אורז לשישי # צלעות בקר מספר 2 # ארוחה בשרית לחג # קרניבור # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # בקר # בשר לראש השנה # חורף # מנה עיקרית בשרית # סוכות # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # תבשילים לחג # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # גזרים # ארוחה בשרית # מנה בשרית # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # בסיר אחד מתכונים בשריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # תבשילים בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # שמן # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # מנות עיקריות לשישי # ארוחה בשרית לצהריים # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לשבת # מנה בשרית לשישי # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # אוכל מנחם # צלעות בקר # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחת צהריים כשרה לפסח # ארוחות צהריים כשרות לפסח # מנות בשריות לפסח # ארוחת צהריים בשרית לפסח # ארוחה בשרית לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # ארוחות בשריות כשרות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # מנה בשרית לארוחת צהריים # זרעי כמון # תבשילי קדירה # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # מנות עיקריות ללא גלוטן # מנות עיקריות לשבת # מנות עיקריות לראש השנה # צלעות טלה # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # פלפל חריף # שום # בצל לבן # פלפל ירוק חריף # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # בשר בקר # אירוח בופה בשרי # בשרים # קרניבורים # גזר # ראש השנה # מאכלים לראש השנה # פסח

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il