אושפלאו בוכרי או פלוב או אושפלו תקראו לו איך שתרצו אבל את המתכון הזה אתם הולכים להכין! מתכון מנצח מסורתי אותנטי לפי הספר, עם 3 ראשי שום, פלפל ירוק חריף והרבה אהבה! תכינו כמו שכתבתי פה למטה לשבת קודש וספרו לי איך יצא לכם, מבטיח לכם שאתם תעופו על זה פשוט! עקבו באינסטגרם וצפו במתכונים שווים נוספים.
מוסיפים לסיר גדול כוס שמן ומחממים, מוסיפים את צלעות הטלה ובשר הבקר ומטגנים עד שהם משחימים יפה, בנתיים חותכים את הבצלים הלבנים לרצועות דקות ומוסיפים לסיר עם כף מלח ומערבבים נותנים להם גם כן להיטגן ביחד עם הבשר.
מוסיפים 5 כוסות מים (על כל כוס אורז עגול 2 כוסות מים) חמים, כפית פלפל שחור גרוס, כף גדושה של זרעי כמון (זירה), 1 פלפל ירוק חריף שלם ו-3 ראשי שום שלמים (לקלף את הקליפה שלהם מעט). מערבבים סוגרים ומבשלים חצי שעה, אח"כ מוציאים את השום והפלפל ירוק לצלוחית, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים עוד כשעה וחצי שעתיים עד שהבשר דיי רך!
מקלפים וחותכים את הגזרים לגפרורים (לא לגרד בפומפייה!) דקים, מוסיפים את כל הגזרים אחרי כשעה וחצי שעתיים בישול לסיר, סוגרים ומבשלים כ-15 דק', לאחר מכן מוסיפים 2.5 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן (שטפו טוב טוב) ומשטחים אותו. צריך שהמים ממש יהיו כ-חצי סנטימטר מעל האורז. מוסיפים עוד קצת זרעי כמון ומגבירים את האש לעוצמה גבוהה עם מכסה פתוח למספר דקות.
אחרי מספר דקות בעזרת כף גדולה לוקחים את האורז מהצדדים כמו שעשיתי בסרטון ויוצרים מעין גבעה נותנים למים לשבת בצדדים (אם יש הרבה נוזלים תוציאו קצת זה בסדר), מחזירים את 3 ראשי השום שמים אותם בגבעת האורז + את הפלפל ירוק חריף עושים חור באמצע ועוד חורים באורז כמו שעשיתי בסרטון וסוגרים עם מכסה ומגבת לבישול על עוצמה בינונית נמוכה ל-25-30 דק'. בסיום מכבים ומשאירים עם המכסה לעוד כ-20-25 דק' ורק אז פותחים! יצא לכם אורז אחד אחד רטוב טעים מפוצץ בטעם! (אל תפתחו את המכסה תנו לאורז לשתות את הנוזלים).
אם אין צלעות טלה בקשו מהקצב בשר בקר לבישול ארוך. בשר מספר 8 יתאים כי הוא שרירי.