תהדיג אורז פרסי לבן אחד אחד עם שכבה של תפוחי אדמה קריספיים שכולנו אוהבים לאכול! מתכון קל טעים מהיר ושווה שאפשר להכין לשבת המלכה לכל המשפחה או לארוחת הצהריים, יש באתר גם מתכון לאורז מלא ארוך עם ירקות שתוכלו להתענג עליו ובכללי עוד ים של מתכוני אורז משובחים שתוכלו להכין לארוחת השבת או לארוחת הצהריים שלכם. תהנו. ואם לא בא לכם על אורז תכינו ממגוון מתכוני התוספות שיש לי באתר.
משרים את האורז הלבן במים מספר שעות או ששוטפים מספר פעמים עד שהמים הופכים לשקופים ומסננים מהמים
לסיר בינוני מוסיפים מים חמים וכף מלח גדושה ומביאים לרתיחה, ברגע שרתח מוסיפים את האורז הלבן השטוף והמסונן ומבשלים כמו פסטה חצי בישול כ-8-9 דקות, אח"כ מסננים מהמים החמים ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערה ומתבלים במעט שמן זית, אבקת מרק (לא חובה) מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם ומערבבים היטב
מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה ומניחים בצד, בנתיים מוסיפים לסיר קטן שמן זית עד לכיסוי פני הסיר (לא יותר מדיי - פשוט שכבת שמן שתכסה הכל) ומחממים, מוסיפים כפית שטוחה של כורכום ומעט מלח ומערבבים, מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים ומטגנים מספר דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה!
ברגע שתפוחי האדמה הגיעו לצבע ולטיגון המתאים לכם תוסיפו את האורז שבישלנו ותיבלנו ותהדקו מעט (לא חזק ולא יותר מדיי), עם כף עץ צרו חורים באורז בעדינות ותכסו בשכבה של 3-4 ניירות סופגים
כסו במכסה ותגבירו את עוצמת החום לכ-דקה אחת בלבד ואח"כ תנמיכו לעוצמה-בינונית-נמוכה (למשל 4-5 באינדוקציה) לכ-45 דקות (לא לפתוח מכסה!), בסיום תנו לסיר מנוחה של עוד כ-15 דקות ואז תהפכו, תהנו! :)
אפשר להשתמש באיזה תפוחי אדמה שתרצו. אפשר להוסיף לאורז עשבי תיבול ואפשר לוותר על אבקת המרק.
שחר,כשעושים חורים אז עד הסוף למטה בסיר או נגיעה כזאת כמעט עמוקה של חור?
היי. אפשר עד הסוף למטה.
למה לא אמרתם להוסיף מים לאורז שאני מבשלת איתו אים התפוחי אדמה שהם רק מטוגנים לא מבושלים
לא הבנתי אותך נשמה
היא צודקת, לאחר שמוסיפים את האורז ומהדקים לא צריך להוסיף מים? זה לא כתוב במתכון . כתוב רק נייר סופג
נכון לא מוסיפים עוד מים. האורז בושל לפני כ-9 דקות ולכן הוא ימשיך להתבשל מהאדים. אל חשש. תעשי מה שאמרתי ויצא לך מדהים.
מתי מוסיפים מים לאורז?
תסתכלי לפי הסרטון שמצורף למתכון. תלחצי כאן וצפי בו בטוח שאח"כ תביני הכל :)