שוקו איטלקי סמיך לחורף - חם ממכר טעים תוך 5 דקות עבודה תקבלו משקה משגע מנחם ששווה לנסות בבית, כל אחד יכול להכין בקלי קלות! חלב, קורנפלור, שוקולד מריר, כף סוכר חום אם רוצים והופ יש לכם משקה איטלקי נפלא ומי שרוצה יכול להקציף קצפת ולשים מלמעלה עם מעט שוקולד מגורד, תהנו! יש באתר עוד מתכוני חורף שווים, אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם המתכונים עולים לשם קודם.
אפשר להכין את הקצפת עם שמנת מתוקה קרה מהמקרר ולשים במקרר (למי שרוצה להגיש עם קצפת מלמעלה)
מערבבים כף גדושה קורנפלור עם חצי כוס חלב (125 מ"ל) עד שאין גושים ומניחים בצד.
קוצצים 1 חפיסת שוקולד מריר איכותי ומניחים בצד.
לסיר קטן מוסיפים כף קקאו + 1 כוס חלב בנפח 250 מ"ל מחממים ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ומערבבים היטב, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת כף הסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (אפשר גם להעביר במסננת אם יהיו חלילה קצת גושים).
מגישים את השוקו חם עם קצפת ושוקולד מריר מגורד מלמעלה ושיהיה לרוויה חורף חמים ונעים :)
למי שרוצה יותר סמיך שיוסיף עוד כף קורנפלור ומעט מים לקערת הקורנפלור ויערבב (סה"כ 2 כפות).
לא חייב סוכר ואם לא מספיק מתוק אז תוסיפו עוד סוכר, כמובן שאפשר להחליף לסוכר לבן רגיל או לתחליף סוכר כדי לחסוך בקלוריות.
שוקולד מריר איכותי לפחות 60% קקאו. מי שרוצה קקאו ממש איכותי שישתמש בקקאו עם אחוזי שומן גבוהים (קקאו הולנדי למשל).
אהבתם? פרגנו בלייק, שתפו את המתכון - לכם זה חינם ולי זהה מאוד יעזור.
חסר ברכיבים את החפיסת שוקולד לשוקו עצמו (כן כתוב קוביית שוקולד להגשה)
תודה על תשומת הלב. טופל.