שווארמה בכיכר לחם שלא תרצו להפסיק לאכול! שווארמה פרגיות עם פיסטוקים גרוסים שומן כבש מטוגן שנכנס למרינדה ונותן טעם מטורף, תערובת תבלינים מנצחת וביס בלתי נשכח! רוצו לנסות להכין את זה אני מבטיח לכם שיצא לכם נדיר! את כיכר הלחם שמתי גם בתנור כדי שיקבל קראסט טוב. יש באתר עוד מתכוני שווארמה נפלאים שתוכלו להכין בבית! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים. אם בא לכם להכין בבית סחוג ירוק טעים אז יש לי באתר מתכון לסחוג ירוק כמו במסעדות שתוכלו להכין בקלי קלות והטעם בלתי נשכח, וכמובן יש גם מתכון לסחוג תימני ירוק אסלי אורגינל של סבתא שלי שושנה ז"ל.
מטגנים במחבת את שומן הכבש הקצוץ עם מעט שמן זית עד שהוא משחים יפה וחכו שיתקרר קצת.
לקערה גדולה מוסיפים שליש כוס שמן זית ואת כל התבלינים שכתבתי למעלה בתוספת קורנפלור (לא הוספתי בסרטון אך כדאי להוסיף כדי שזה ידביק יותר טוב את הבשר אחד לשני). 1 כף תבלין שווארמה, 1 כף גריל עוף, 1 כף פפריקה אדומה מתוקה, כפית קארי, כפית חוויאג', חצי כפית בהרט איכותי, כפית כמון, כפית מלח, מוסיפים (כוס בנפח 240 מ"ל) פיסטוקים גרוסים דק וגס (לא כמו חול) מערבבים היטב וטועמים - אם יש צורך ממליחים עוד.
מוסיפים את הפרגיות הנקיות למרינדה מערבבים היטב מכסים ומעבירים למקרר ללילה (לא חובה רך רצוי מאוד).
לאחר לילה מדליקים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון, מסדרים 2-3 שכבות נייר אפייה (תרטיבו במים ותקמצ'צ'ו יהיה נוח לעבודה) על תבנית אינגליש קייק גדולה ומסדרים את הפרגיות אחת על השניה, לוחצים ומהדקים חזק, סוגרים את נייר האפייה ושמים משקל כלשהו עליהן (אילתרתי עם אבנים ששטפתי ושמתי בנייר אפייה וכסף), מכניסים לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי לתנור שחומם מראש למעלות שכתבתי למעלה לכ-שעה ו-20 דקות. בחצי השעה האחרונה אפשר לשים על מצב טורבו. בסוף מורידים את המשקל מהתבנית פותחים נייר אפייה וצולים על 250 מעלות טורבו לעוד כ-10 דקות כדי לקבל השחמה מלמעלה.
מוציאים בזהירות, שופכים נוזלים מהתבנית ומוציאים בזהירות, חותכים ושמים בכיכר לחם שלם שאותו חותכים ומוציאים את החלק הפנימי שלו. לא לשכוח חומוס צ'יפס סלטים וטחינה. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק!
1: שימו למטה בתנור תבנית עם נייר אפייה שעליה יטפטפו הנוזלים כי זה קרה לי.
2: רפדו את התבנית טוב ובסיום האפייה שפכו את הנוזלים לכיור (הבשר יפריש לא מעט נוזלים!).
3: הקורנפלור לא חובה אך רצוי כדי שהבשר ידבק טוב יותר. המשקולת מלמעלה גם לא חובה.