רוטב פטריות לבורקס בשר עשיר סמיך טעים תוך 10 דקות עבודה והכנה ויש לכם רוטב שישדרג לכם גם את בורקס הבשר וגם כל מנה שרק תבחרו לדוגמה המנה עם הפירה כמהין והדג לברק שהעליתי לאתר היא דוגמה מעולה לשדרוג המנה, הרוטב הזה טעים ויכול לבוא גם על אורז לבן קלאסי אחד אחד למשל. אופן ההכנה המלא כתוב מלמטה.
למחבת תוסיפו שמן זית ותחממו. תוסיפו בצל לבן אחד חתוך לקוביות קטנות ותזהיבו אותו טוב טוב תקרמלו אותו. באמצע התהליך תחתכו 7 פטריות לרצועות דקות, טגנו אותן עד שיקבלו מעין צריבה.
תוסיפו את כל התבלינים הכתובים למעלה, הכורכום, הקמח, אבקת מרק פטריות, השום הכתוש וממש מעט שמן כמהין (כף אחת תספיק), תוסיפו קצת מים בהדרגה ומעט סילאן לצבע ולמעט מתיקות תערבבו תטעמו ואם צריך תקנו תיבול. כמובן מלח גם.
בשלו הכל עד שהרוטב מתגבש והפטריות רכות, תהנו! ניתן לשמור בצנצנת במקרר מספר ימים או להקפיא.
אם אין שמן כמהין לא נורא