אם אתם בקטע של מאכלים לימוניים וקציצות אתם פשוט חייבים להכין את המתכון הזה! קציצות פרגית לימוניות עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד שפשוט אמאלה אתם לא מבינים, ברוטב יש גם בצל לבן, זעתר טרי, בקציצות יש נענע כוסברה פטרוזיליה ועוד דברים טובים, פשוט חלום בפה! אגב יש לי באתר גם מתכון לעוף בתנור בישבש חמוץ שבטוח תעופו עליו וגם סיר של פרגיות עם אורז ואפונה בלימון ודבש שהוא פשוט חלום חלום! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים ואם אתם בקטע של קציצות כנסו לקטגוריית מתכוני הקציצות ובחרו את המתכון המועדף עליכם!
לקערה מוסיפים את מרכיבי הקציצות שכתובים למעלה (אם אין פרוסת לחם סחוטה במים (לסחוט טוב!) תוסיפו 3 כפות פירורי לחם) ומערבבים היטב, טועמים טיפה לוודא שהמליחות בסדר לכם, אם לא שמים אבקת מרק תוסיפו עוד כפית מלח. בסיום ניתן להעביר למקרר לכשעה.
מוסיפים לקערה כוס קמח וכוס סולת ומערבבים, מוציאים את קערת הקציצות מהמקרר לוקחים כל פעם כף מהתערובת ובידיים רטובות מייצרים קציצות ומשטחים טיפה, מעבירים לקערת הקמח והסולת מצפים מכל הצדדים טוב ומטגנים בסיר סוטאז' של מגנוס מסדרת הרויאל בלאק מכל צד עד להשחמה, בסיום מוציאים לצלחת.
בלי לשטוף את הסיר - מוסיפים עוד קצת שמן זית ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב הכתובים למעלה, הבצל הפלפל צ'ילי המנגולד הלימון הכורכום הכמון אבקת המרק המלח הפלפל, כפית הסוכר השטוחה, מוסיפים חצי ליטר ציר עוף ואם אין מוסיפים מים ועוד קצת אבקת מרק או מלח, אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים, מערבבים הכל היטב טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מוסיפים את גרגירי החומוס שיני השום הפרוסות והזעתר הטרי ומערבבים.
נותנים לרוטב להתבשל כ-20 דקות וטועמים שהטעמים שלו טובים לכם. ברגע שטעים לכם מוסיפים את הקציצות ומשקים אותן ברוטב מלמעלה בעזרת כפית, מכסים ומבשלים את הכל כשעה או שעה וקצת עד שמוכן, בתיאבון!
ניתן להסמיך את הרוטב על ידי ערבוב קמח ומים ולהוסיף לרוטב, בנוסף ניתן גם להסמיך עם קורנפלור ומים.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
שחר , אפשר פירורי לחם במקום הלחם הסחוט ? אם כן , כמה ?
כן, חצי כוס.