קציצות טונה אפויות בתנור מתקתקות עם מטבל יוגורט חרפריף באפס מאמץ! מושלם למי שמחפש פיתרון לארוחת ערב מהירה בתנור או למי שמחפש מקור לחלבון - יצאו לכם כ-14 קציצות כאשר לכל קציצה יש כ-8.5 גרם חלבון וכ-103 קלוריות, הטעם? ממכר? המטבל? חלומי! יש לי באתר עוד מתכון לקציצות טונה בתנור עם כ-9.5 גרם חלבון לקציצה! גם מתכון מעולה! עם הטונה האיכותית של "בית השיטה" שמכילה 28 גרם חלבון ל-100 גרם מוצר מסונן! שזה יותר מכל הטונות האחרות בשוק! ממליץ לנסות! אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם.
מחממים תנור ל-180 מעלות. (לא טורבו).
חותכים את 2 הבצלים לקוביות ומטגנים במחבת ביחד עד לקרמול מלא ומניחים בצד
מוסיפים לקערה גדולה את קופסאות הטונה המסוננות של "בית השיטה" (טונה עם 28 גרם חלבון ל-100 גרם מסונן!) ומוסיפים את שאר המצרכים: הבצל המקורמל, שיבולת השועל הטחונה, אבקת האפייה, הפפריקה האדומה, כף דבש, כף קטשופ, ביצה, מלח ופלפל
מגרדים את הגזר ותפוח האדמה ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומוסיפים לקערה, מערבבים הכל היטב עד לקבלת מסה אחידה, מייצרים כדורים, על תבנית עם נייר אפייה מרססים מתרסיס השמן של "בית השיטה" (3 עוצמות התזה, שמן איכותי המכיל נוגדי חימצון) ומניחים את הקציצות, אופים בתנור כ-20-25 דקות מצד אחד והופכים לצד השני לאפייה של עוד כ-10-15 דקות / עד שמוכן (תנו בדיקה באמצע שמוכן ואל תשרפו), בתיאבון
- ניתן לטגן גם במחבת אבל שימו לב שיש לשטח את הקציצה יותר כדי שתתבשל בפנים
ערכים תזונתיים (ללא מטבל היוגורט):
כ-118-120 גרם חלבון (כ-8.5 גרם חלבון לקציצה)
כ-1460 קלוריות (כ-103 קלוריות לקציצה)
כ-45 גרם שומן (כ-3.2 גרם שומן לקציצה)
כ-154 גרם פחמימה (כ-11 גרם פחמימה לקציצה)
כמה זמן ניתן לשמור בהקפאה?
כל עוד סגור הרמטי, 3 שבועות חודש בכיף
איזה יוגורט צריך למטבל?
איזה יוגורט שאוהבים. מומלץ יווני.