פודיק - Foodik

קובה תימני

דרגו את המתכון: 
6 אהבו
129 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קובה תימני
מנות
5
קושי:
קשה
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעתיים

קובה תימני הראשון מסוגו במדינה - המצאה שלי ממש בדומה לקובה המרוקאי שהמצאתי וגם בדומה לקובה קוסקוס שהמצאתי הכל על אותו העיקרון, יש מרק, מעטפת, ומילוי, פשוט כל פעם אפשר ללכת על טעמים אחרים. פה נתתי כוח למרק על ידי זה שהוספתי לו 2 מח עצם, טעמים חזקים ובועטים של המרק התימני הידוע עם הגזר הכוסברה הבצל והשום וכמובן שגם במילוי הלכתי על הטעמים הדומים עם החוואיג' והכורכום וכו', ביס? מפוצץ טעם - חלומי! יש באתר שלי עוד מתכוני קובה מעולים כמו קובה חמוסטה ועוד קובה ידועים כמו הקובה סלק וכו' וכו', תהנו!

32 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר גדול:
  • למילוי הקובה:
  • למעטפת סולת:
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים את הירקות גס מקלפים את תפוחי האדמה מטגנים קת את המח עצם בשמן זית מוסיפים את הירקות המים והתבלינים מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ממליחים טועמים ומתקנים טעם לפי רצונכם, מביאים את המרק לרתיחה מנמיכים לעוצמה בינונית נמוכה ומבשלים כשעה או עד שמספיק מוכן וטעים.

  • מוסיפים למחבת גדולה בצל וגזר חתוכים לקוביות מוסיפים פלפל שחור גרוס נותנים טיגון עד שהם דיי מתררכים ומשחימים יפה, מוסיפים את הבשר הטחון (חובה שיהיה בו שומן!) והתיבול: אבקת מרק כורכום חוויאג' מלח פלפל ולקראת הסוף את השום הכתוש והכוסברה מערבבים נותנים טיגון עד שהנוזלים נעלמים לגמרי ומעבירים לקערה,מכסים מקררים כשעה, אח"כ מוציאים מעררבים טוב את כל השומנים בתחתית הקערה לוקחים כף כל פעם ומייצרים קציצות בשר, מכסים ומקפיאים מספר שעות או לילה.

  • מכינים את הסולת - לקערה מוסיפים את כל המצרכים שכתובים למעלה למעטפת הסולת מכסים טוב בניילון נצמד צמוד לסולת עצמה שלא תתייבש ונותנים מנוחה של 15-20 דק'. אח"כ מוציאים את כדורי הבשר הקפואים מהמקפיא, לוקחים כל פעם חתיכת סולת קטנה משטחים אותה היטב ועוטפים את כדור הבשר הקפוא עיטוף דקיק מוציאים שאריות סולת ומניחים את כל הכדורים בצד (כסו אותם שלא יתייבשו).

  • מכניסים את כדורי הסולת עם הבשר למרק רותח - כל פעם 3-4 כדורים (תנו להם מעיכה קלה בשביל צורת קובה שטוחה) תערבבו טיפה ובשלו את הכל בעוצמה בינונית כ-45-60 דקות או עד שמוציאים קובה אחד ורואים שמספיק מוכן, מגישים עם קצת סחוג ירוק וחילבה ונהנים מביס מפוצץ בטעם!

הערות
  • אפשר לשחק עם הטעמים, מח עצם לא חובה אם אין, מלח פלפל לפי טעם, אפשר לוותר על אבקת המרק אך לא כדאי - אל דאגה - זה בסדר גמור וזה סתם מיתוס שהתפתח עם הזמן שאבקת מרק היא לא בריאה, היא אחלה בחלה, תקראו על זה בגוגל קצת.

0 תגובות על: קובה תימני
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מתכונים לחגים # מרק עוף # זחוק תימני # מסעדות # עמית ועדות # אוכל לקידוש # אוכל מזרחי # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחה בשרית מרשימה # ארוחה בשרית קלה להכנה # מתכוני בשר מיוחדים # בצל # אוכל ליום שבת # רעיון לארוחת ערב בשרית # שבת # מנות עיקריות בשריות # אוכל תימני # מטבח תימני # תימני # חגים # שישי # מנה עיקרית # ארוחה לחג # ארוחה בשרית לחג # ארוחת ערב בשרית חגיגית # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחת ערב בשרית # ארוחת צהריים בשרית # חורף # מנה עיקרית בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # גזרים # ארוחת בוקר תימנית # מאכלים תימנים # אוכל תימני לשבת # קידוש # ארוחה בשרית # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # מאכלים בשריים # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מח עצם # מרק בשרי # מרקים לחורף # מרק לחורף # אוכל מנחם # מרק לשבת # מרק לשישי # מרק לארוחת צהריים # מרק לארוחת ערב # מרק בשרי לארוחת צהריים # מרק בשרי לחורף # מרקים בשריים לחורף # מרק טעים וקל להכנה # מרק טעים לחורף # מרק טעים לאירוח # מרק טעים במיוחד # שבת בצהריים # סולת # קובה # יאבלולו שמבלולו # תבלין חוויאג' # שבת חתן # אוכל עיראקי # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # כוסברה # שום # סחוג ירוק חריף # סחוג ירוק בריא # איך מכינים סחוג ירוק תימני # בצל לבן # מנות עיקריות # מתכונים ב 10 דקות # כורכום # קרניבורים # גזר # ארוחת צהריים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il