פודיק - Foodik

קובה חמוסטה ובשר סיסקה

דרגו את המתכון: 
19 אהבו
11756 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קובה חמוסטה ובשר סיסקה
מנות
7
קושי:
קשה
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
4 שעות
זמן כולל
4 שעות ו-30 דקות

מה יותר מנחם מלאכול סיר קובות תגידו לי? שום דבר! אולי יודעים מה.. יש עוד כמה דברים.. אבל קובה חמוסטה חמוץ ובשר סיסקה זה דבר שאפשר לאכול ממנו בלי סוף, או לפחות כשיצא לכם כמו שיצא לי אתם תראו שלא תרצו להפסיק לקחת קובות מהסיר! טעם חמוץ משובח, סלרי, עלי סלק מנגולד, טעמים חזקים וטובים עם בשר סיסקה שמתבשל כמו קונפי בבישול ארוך עם מעט בהרט שיתן את הארומה הנפלאה שלו - תסמכו עליי שיצא לכם גן עדן! כמובן שיש לי באתר גם מתכון לקובה סלק האדום המפורסם וגם כמובן מתכון לקובה דלעת כתום ואם אתם רוצים להיות מקוריים ולהכין את הרעיון שהמצאתי אז תכינו קובה קוסקוס שזה בעצם הכלאה של קוסקוס עם קובה :) לעוד מתכונים לשבת לחצו כאן וצפו בקטגוריה. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!

שיטת בישול:   מקרר, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
26 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למרק:
  • למילוי הקובה:
  • למעטפת הקובה:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מכינים את בשר הסיסקה: בסיר רחב מחממים 1 כוס שמן זית ומוסיפים 1.2 בשר צלעות מספר 2 חתוך לקוביות לצריבה ראשונית, אח"כ מנמיכים את העוצמה מערבבים ונותנים לבשר להתבשל כמו קונפי (טיגון איטי בשמן), אחרי כשעה מוסיפים את השום הבצל המלח הבהרט והפלפל השחור הגרוס ומערבבים. ממשיכים לטגן בעוצמה נמוכה עוד כ-שעה וחצי או שעתיים עד שהבשר מתרכך ונראה שרוף והוציא צבע כהה (זה מעולה זה אמור להיות ככה).

  • את הבשר שנראה "שרוף" (לא לדאוג - הוא לא - וגם אם מעט קשה זה בסדר!) מעבירים למעבד מזון וקוצצים למרקם גס, מעבירים לקערה (טועמים ואם צריך ממליחים) מכסים ומכניסים למקרר שהתערובת תתקרר, אחרי שהכל התקרר מוציאים, מייצרים כדורי בשר ומכניסים למקרר.

  • למרק: לסיר גדול מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל החתוך, שיני השום, מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, גבעולי ועלי הסלק (מנגולד), את החוויאג', הפלפל השחור הגרוס המלח אבקת המרק אם רוצים, 3-4 לימונים סחוטים ומים חמים/ציר ירקות עד לשלושתרבע גובה הסיר. טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם (אפשר להוסיף מעט סוכר לאיזון החמיצות והטעמים וגם ציר בקר!). סוגרים במכסה מביאים לרתיחה ומנמיכים לעוצמה בינונית - נמוכה לבישול של כ-40 דקות.

  • בנתיים שהמרק מתבשל מכינים את מעטפת הקובות: לקערה מוסיפים את הסולת, הגרישה, המלח והמים מערבבים מכסים ונותנים לזה לנוח 20 דקות. אח"כ עם ידיים רטובות מעט קורצים עיגולים ומשטחים עם כף היד את מרכז העיגול והדפנות מייצרים עיגול דק ומכניסים לתוכו את עיגול בשר הסיסקה, כך עושים עם כל שאר עיגולי הבשר האחרים, סוגרים היטב את כדור הסולת עם הבשר ובסוף לוחצים עם היד לצורת דיסקית.

  • ברגע שהמרק מוכן מוסיפים את כל הקובות לבפנים + את הקישואים החתוכים ומבשלים כ-30 דקות בעוצמה בינונית ולא גבוהה מדיי עד שהקובה מוכן, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה.

הערות
  • מי שרוצה יכול לוותר על אבקת המרק, ואפשר להוסיף כפית סוכר לאיזון החמיצות, אני הוספתי ויצא נפלא, אפשר גם לוותר ולשים ממתיק לסוכרתיים, שלב קירור הבשר מאוד חשוב, אל דאגה הוא לא שרוף ככה הוא אמור להיראות! להכניס את הקובות אך ורק למרק חם מבעבע בנגלות! אם תכניסו למרק פושר הן יתפרקו!

5 תגובות על: קובה חמוסטה ובשר סיסקה
כתיבת תגובה
דינה ברמי
דינה ברמי
14 באוקטובר 2024 בשעה 9:18

לאיזה גודל לחתוך את קוביות הבשר?!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
14 באוקטובר 2024 בשעה 13:19

סנטימטר וחצי כזה בערך.

הגב
דנה
דנה
24 בספטמבר 2024 בשעה 19:42

האם הקובה הזה מתאים גם למרק אדום?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
24 בספטמבר 2024 בשעה 22:8

בהחלט כן.

הגב
יצחק
יצחק
4 בספטמבר 2024 בשעה 22:59

היי שחר, נראה מתכון מטורף.. יש לי אסאדו זה יתאים?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 בספטמבר 2024 בשעה 18:13

כן, אפשר. תודה

הגב
ששי
ששי
9 בינואר 2024 בשעה 13:57

עם איזה בשר אתה ממליץ להשתמש, מה לבקש מהקצב?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
9 בינואר 2024 בשעה 14:57

צלעות מספר 2

הגב
ששי
ששי
9 בינואר 2024 בשעה 13:51

ואווו, נראה מדהים ממש. אף פעם לא יצא לי להכין קובה, עשית לי ממש חשק - למרות המורכבות של המתכון

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
9 בינואר 2024 בשעה 13:53

איזה כיף, יאללה להכין :)

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מנגולד # עלי מנגולד # אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # בצלים # אוכל לקידוש # אירוח בופה # ארוחת צהריים לשישי # אוכל ליום שבת # שבת # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # מנה עיקרית # צלעות בקר מספר 2 # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # בקר # חורף # מנה עיקרית בשרית # תבשילים # תבשילים לחג # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # בהרט # קידוש # מנה בשרית # ארוחות צהריים טעימות # אוכל מבושל # אוכל טעים # תבשילים בסיר אחד # אבקת מרק # מאכלים בשריים # מנה בשרית לשבת # מנה בשרית לשישי # מנה בשרית לחגים # מנה עיקרית לחג # מרק # מרקים # מרקים בשריים # מרקים עם בשר בקר # מרקים לחורף # מרק לחורף # אוכל מנחם # מרק בשרי לחורף # מרקים בשריים לחורף # מרק טעים לחורף # צלעות בקר # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # מנה בשרית לארוחת צהריים # סולת # קובה # עלי סלק # יאבלולו שמבלולו # תבלין חוויאג' # בורגול דק # מנות עיקריות לשבת # מאכלי עדות # שום # לימון # בצל לבן # סוכר # מנות עיקריות # תבשיל בשר # בשר בקר # סלרי # מיץ לימון # אירוח בופה בשרי # ארוחת צהריים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il