אם אתם אנשים שאוהבים בשר ומחפשים מתכון חגיגי לשבת המתכון קבלו את המתכון הזה: צלי בקר ברוטב פטריות וערמונים עם בצלים מטוגנים והרבה טעם! זה נשמע מורכב אבל זה לא! קודם כל צורבים חתיכת בשר גדולה (בשר מספר 5) בסיר רחב, מוסיפים את כל התבלינים ומים ומבשלים עד לריכוך, בציר שנוצר משתמשים אח"כ כדי לבשל את המנה עצמה בסיר סוטאז', האמינו לי שמדובר במתכון משגע שאתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות אחרי שתאכלו ממנו! הביס עם הערמונים הפטריות הבצל והבשר שנמך בפה הוא ביס בלתי נשכח! יש באתר עוד מתכונים לשבת המלכה שתוכלו להכין ועוד כל מיני מתכוני קרניבורים לאלה שמחפשים דברים בשריים שווים.
קוצצים את ירקות השורש קיצוץ גס: הבצלים, שורשי הסלרי והפטרוזיליה, הגזרים, ושיני השום, צורבים 2 קילו צלי כתף בקר טרי בסיר רחב עמוק עם שמן זית ומשחימים היטב מכל צד
מוסיפים כוס מים חמים, 2 כפות סילאן, כף רסק עגבניות, פלפל שחור טחון, מוסיפים עוד מים עד לכמעט כיסוי ומתבלים בכפית כורכום, כפית פפריקה מרוקאית מתוקה, חצי כפית כמון, 2 כפות אבק מרק (לא חובה או לפי טעם), כף מלח (או לפי טעם), מוסיפים את כל ירקות השורש שחתכנו קודם ומוסיפים עוד מים כמעט עד לכיסוי, מערבבים טועמים ואם רוצים מתקנים תיבול לפי טעם אישי!
סוגרים מכסה ומבשלים בעוצמה בינונית כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך, ברגע שזה קורה מסננים את את כל הציר לקערה גדולה מכסים שומרים בצד ומעבירים את הבשר למקרר לקירור של כמה שעות!
אחרי שעברו מספר שעות חותכים 2 בצלים גדולים ומקרמלים בסיר סוטאז' רחב עד להזהבה, אח"כ חותכים פטריות שמפיניון מסלסלה ומוסיפים, מערבבים ומטגנים, אח"כ מוציאים את הבשר מהמקרר ופורסים לחתיכות, מסדרים בסיר, מוסיפים מציר המרק ששמרנו עד לכמעט כיסוי (לא יותר מדיי), מערבבים 2 כפות קורנפלור עם מעט מים עד לתערובת חלקה מוסיפים לסיר מערבבים בעדינות, מוסיפים את הערמונים, מתקנים תיבול אם רוצים ומבשלים עוד כשעה וחצי או עד שמוכן, בתיאבון!
מלח ופלפל לפי טעם, אבקת מרק לא חייב להוסיף למי שלא רוצה, אפשר להחליף באבקת מרק בצל.
זמני בישול הבשר יכולים להשתנות מעט, עד שהבשר רך. אם שמתם הרבה נוזל בטעות בסיר עם הצלי פשוט תוציאו קצת חזרה.
את נוזלי הציר תשמרו בצנצנות ותקפיאו, אל תזרקו אותם, הציר יוכל לשמש אתכם כבסיס להרבה מאכלים אחרים, אורז, תבשילים ועוד!
אם אין לכם קורנפלור תוכלו להסמיך את הרוטב עם עוד קצת רסק עגבניות או קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה.
מה קורה עם הירקות לאחר הסינון
אפשר להשתמש לצלות בתנור או על המחבת ולנשנש או שאפשר לטחון חלק מהם ולהוסיף אח"כ לתבשילים כדי לתת עוד עומק...או לא להשתמש בכלל :) מה שבא לך.
זה בשר מספר 4?
מספר 5.
בשר מספר 4 יכול להתאים כאן?
כן. בהצלחה
תודה רבה
אפשר לשים אבקת מרק פטריות?
היי, כן.
אני עשיתי את המתכון בחצי כמות אבל בדיוק לפי המתכון. יצא נפלא ליקקו את האצבעות.
כיף גדול! שרק תהנו נשמה.
היי, אפשר מראש לחתוך את הבשר לפרוסות ואז לעבור לטיגון?
אני קודם כל בישלתי את הנתח, קיררתי ואח"כ פרסתי. אם תטגני את הפרוסות קודם כל פרוסה פרוסה אני לא יודע כמה רך זה יצא...
האם שמת גם סלרי בציר ? כי בסרטון רואים שכן ובמתכון לא כתבת ששמת והאם אתה שם בציר גם פלפל אנגלי ?
את יכולה להוסיף אם את אוהבת. מה שבא לך :) פלפל אנגלי גם אפשר...
תודה 🙏🏻🙏🏻❣️
תודה לך ❣️