ספגטי אליו אוליו / פסטה אליו אה אוליו - תקראו לה איך שבא לכם - היא מהירה להכנה, טעימה ומרשימה בטירוף, חריפה עוקצנית ובועטת (לאוהבי מתכונים חריפים בלבד!) וכל אחד יכול להכין אותה בבית בקלי קלות! אה והיא יכולה להישאר גם פרווה אם לא תגרדו מעליה גבינת פרמז'ן! קבלו את אחת ה-פסטות הנפלאות ביותר שהעליתי לבלוג - אליו אה אוליו - פסטה שמבושלת בשמן זית מתובל בפרוסות שום וצ'ילי חריף - תנסו וספרו לי איך יצא לכם! כמובן שאם תרצו לדעת איך להכין שמן צ'ילי כנסו למתכון שהעליתי לבלוג ותכינו - הוא ארומטי ומשובח במיוחד! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים שעולים לפני כולם!
חותכים את השום ופלפל הצ'ילי ומניחים בצד.
מחממים בסיר גדול מים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה, כשהמים רותחים מוסיפים את הספגטי ומבשלים לפי הוראות היצרן ושומרים כשליש כוס ממי בישול הפסטה בצד
מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את השום פלפל הצ'ילי האדום ותבלין הצ'ילי הגרוס ומערבבים על עוצמת אש נמוכה (לא שורפים!) מספר דקות עד שהשום מהתחיל להזהיב ושהשמן מקבל את הצבע האדמדם והטעם של השום והצ'ילי
כשהפסטה מוכנה מעבירים ישר לסיר הרחב עם שמן הזית השום והצ'ילי ומערבבים, מוסיפים מעט ממי הפסטה ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. ניתן לגרד מעל פטרוזיליה ולהוסיף מעט שמן צ'ילי אדום לחריפות נוספת. תהנו. רצוי להגיש חם ישר מהמחבת!
אפשר לוותר על שמן הצ'ילי, אבל אם אתם חובבי חריף את המתכון שלו תוכלו למצוא בלחיצה כאן בבלוג שלי.