פלפלים קלויים מוחמצים / פלפלים קלויים כבושים תקראו לכם איך שבא לכם - מה שבטוח זה שהם יבואו לכם טוב על שולחן השבת כאחד מהסלטים לשבת או כאחד מהסלטים המובחרים למנגל או לעל האש הבא שלכם! אפשר גם סתם לנשנש את זה באמצע השבוע לארוחת צהריים או לסגור פינה, שווה במיוחד! יש באתר עוד מגוון מתכונים לירקות כבושים סופר טעימים! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם!
קולים בתנור את הגמבות בתנור כ-30 דקות / עד להשחמה (תנור על 220 מעלות), אח"כ מוציאים ומעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד לעוד כ-20-25 דקות
אחרי שעברו 20-25 דקות תורידו את הניילון מהקערה וקלפו את קליפת הגמבות, נקו אותן היטב מהתכולה שלהן.
חתכו לרצועות ותעבירו לקערה
לסיר קטן תוסיפו את המים החומץ והמלח ותערבבו היטב עד שהמלח ימס.
לצנצנת מעוקרת תוסיפו 4 שיני שום, את רצועות הפלפלים ואת נוזל התחמיץ החם (לא צריך לחכות שיתקרר) עד לכיסוי ותסגרו את הצנצנת. השאירו במקום סגור ותאכלו ביום שלמחרת.
אם הכנתם מתכון שלי אשמח לראות, תייגו "פודיק" באינסטגרם / פייסבוק, העלו סטורי תייגו ״shahar_hen_hayokra” באינסטגרם ואני אשתף אותו אצלי בפרופיל, אשמח לראות את הבישולים שלכם!