פיתה שניצל עם חזה עוף בברביקיו ודבש עם גוואקמולי טעים סלסלת עגבניות חריפה, ספייסי איולי, איולי שום והרבה הרבה טעם, בתכלס אחלה מנה לשישי בצהריים כשבא לכם לנשנש משהו מטוגן ככה לפני כניסת שבת, בד"כ רובנו או חלקנו אוהבים לאכול שניצלים מיוחדים, קציצות כאלו ואחרות בתוך סנדוויץ', מרשים לעצמנו להתנחם במנות טעימות לשבת וזו אחת המנחמות שיש! כדאי לנסות להכין. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
לקערה מוסיפים שמן זית, 2 כפות ברביקיו, כף ספייסי איולי, כף דבש, קצת מלח, מערבבים ומוסיפים את חזה העוף, מעסים היטב מכסים ומכניסים למקרר למספר שעות או לילה. (אפשר לוותר על השלב הזה.)
שופכים לכלי רחב פירורי לחם מוזהבים, פלפל, שומשום, מלח, פפריקה מרוקאית מתוקה ואבקת מרק (אפשר גם קצת צ'ילי חריף גרוס), מערבבים. לכלי אחר עמוק מעט שוברים 2 ביצים, מוסיפים כף חרדל, קטשופ, כף ספייסי איולי מעט מלח ומערבבים לבלילה אחידה.
טובלים את הפיתה בבלילת הביצים המתובלת היטב, מצפים בפירורי לחם וחוזרים על הפעולה פעמיים (ציפוי כפול יהיה טוב יותר), מטגנים בשמן עמוק וחם לפחות 170 מעלות עד להזהבה יפה ממש כמו שניצל! מעבירים בסיום לרשת צינון.
מוציאים את חתיכות חזה העוף מהמקרר ומטגנים במחבת פסים או על המנגל עד לחריכה יפה, מוציאים ומרכיבים את הפיתה עם סלסת עגבניות חריפה, ספייסי איולי, איולי שום, גוואקמולי, מבטיח לכם ביס שישלח אתכם לגן עדן! פרגנו בלייק אם אהבתם ותנו תגובה.
אפשר לשחק עם התבלינים ולתבל את חזה העוף אחרת, למי שיש גוואקמולי לא חובה, אבל רצוי להרכיב איך שהרכבתי.
ממש אמא לולו סבתא לולו =)
חחחח
טעים ממש
כיף